StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим корисний волоський горіх: надзвичайно цікаві відомості про цей плід

31 грудня 2023, 13:39
8088
"Чим корисні волоські горіхи?"- давно вже пора було задуматися над цим питанням. Главред допомагає на нього відповісти.
Горіх
Як впливає волоський горіх на організм? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Волоський горіх - цінний продукт, який має безліч корисних властивостей. Він є джерелом білка, клітковини, вітамінів і мінералів.

Яку користь приносить волоський горіх

Користь волоського горіха для здоров'я:

  • Серце і судини. Волоські горіхи містять поліненасичені жирні кислоти омега-3, які допомагають знизити рівень холестерину в крові, поліпшити роботу серця і судин, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Здоров'я мозку. Волоські горіхи багаті цинком, вітаміном Е та іншими поживними речовинами, необхідними для здоров'я мозку. Вони допомагають поліпшити пам'ять, концентрацію уваги, знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
  • Імунна система. Волоські горіхи містять вітаміни групи в, які необхідні для нормальної роботи імунної системи. Вони допомагають підвищити опірність організму до інфекцій.
  • Травлення. Волоські горіхи містять клітковину, яка допомагає поліпшити роботу кишківника, запобігти запори.
  • Шкіра. Волоські горіхи містять вітамін Е, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів, уповільнити процеси старіння.

Рекомендована добова доза волоських горіхів становить 7-10 штук. Ця кількість забезпечує організм необхідними поживними речовинами без шкоди для здоров'я.

відео дня

Але не слід забувати - людям з такими захворюваннями (панкреатит, холецистит, гастрит, виразка шлунка) слід вживати волоські горіхи з обережністю.

Горіх

Чи можна їсти волоські горіхи щодня?

Так, можна. Волоські горіхи - корисний продукт, який можна вживати щодня. Вони є джерелом важливих поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров'я і гарного самопочуття.

Рекомендована добова доза волоських горіхів становить 7-10 штук. Ця кількість забезпечує організм необхідними поживними речовинами без шкоди для здоров'я.

Волоський горіх можна вживати в чистому вигляді, додавати в салати, каші, випічку.

Однак, людям з такими захворюваннями, як панкреатит, холецистит, гастрит, виразка шлунка, слід вживати волоські горіхи з обережністю.

Ось кілька порад щодо вживання волоських горіхів:

  • Вибирайте волоські горіхи з чистою, неушкодженою шкаралупою.
  • Зберігайте волоські горіхи в прохолодному темному місці.
  • Не вживайте волоські горіхи, якщо вони мають прогірклий смак або запах.
  • Волоський горіх - це смачний і корисний продукт, який може стати частиною вашого щоденного раціону.

Як впливає волоський горіх на організм?

Волоський горіх є багатим джерелом поживних речовин і має ряд позитивних впливів на організм. Ось кілька способів, як волоський горіх може впливати на здоров'я:

  • Поживна цінність. Волоський горіх містить різноманітні поживні речовини, такі як білок, клітковина, вітаміни (включаючи вітамін Е та вітамін В6), мінерали (наприклад, магній та цинк) та поліненасичені жири, такі як омега-3 жирні кислоти.
  • Захист серця. Регулярне вживання волоських горіхів може знизити рівень холестерину в крові та зменшити ризик серцево-судинних захворювань.
  • Поліпшення мозкової функції. Омега - 3 жирні кислоти, що містяться у волоських горіхах, можуть підтримувати здоров'я мозку та покращувати когнітивні функції.
  • Антиоксидантний захист. Волоський горіх має антиоксидантні властивості завдяки вмісту в ньому флавоноїдів, поліфенолів і вітаміну Е.ці речовини допомагають боротися з вільними радикалами, що може знизити ризик розвитку хронічних захворювань.
  • Підтримка ваги. Попри високий калорійний склад, волоський горіх може бути корисним в раціоні для контролю ваги, бо він може забезпечити відчуття ситості і зменшити бажання перекушувати.

Однак, як і з будь-яким продуктом, вживання волоських горіхів вимагає збалансованості. Занадто великі порції можуть призвести до надмірного споживання калорій.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти