StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День святого Валентина в 2021 році – що цікавого є в цьому святі

11 лютого 2021, 16:08
Історія свята День Всіх Закоханих і цікаві факти про нього, а також ідеї подарунків на День святого Валентина – у матеріалі Главреда.
День святого Валентина 2021 - що за свято 14 лютого, що дарувати
День святого Валентина 2021 - що за свято 14 лютого , що дарувати / 1zoom.ru

14 лютого – свято романтичне. Мабуть навіть, одне з найромантичніших у році. Це День святого Валентина 2021 або, як ще кажуть, День усіх закоханих.

Однак, незважаючи на наявність "святого" в назві свята – свято це не церковне, а православна церква його не схвалює. Детальніше читайте в нашому матеріалі Як з'явився День закоханих: День святого Валентина - свято ЛГБТ або церковне свято.

читайте такожНезвичайні привітання з Днем святого Валентина в прозі, вірші і картинкиНавіть Вікіпедія, яка зазначає, що свято 14 лютого назване по імені одного з двох ранньохристиянських мучеників з ім'ям Валентин – Валентин Інтерамнський і Валентин Римський, дає уточнення, що з найбільшою ймовірністю "святкування цього дня замінило собою луперкалії — стародавнє римське свято жіночої родючості, що припадало на середину лютого". Тобто свято це більше язичницьке, ніж християнське.

Тож традиції Дня святого Валентина - це не похід до церкви, молитви і добрі справи, як під час традиційних церковних свят. Головна традиція Дня всіх закоханих - це подарунки:

Саме тому найпопулярніша теорія про походження свята День святого Валентина – що його популяризували продавці листівок, шоколаду та м'яких іграшок. Приблизно так само сталося з Санта-Клаусом і Кока-Колою: Санта-Клаус, яким ми його знаємо, справа рук відділу маркетингу компанії Coca-Cola. Причому компанія 80 років витратила на те, щоб міцно пов'язати образ популярного дідка в червоному – з сезоном головних зимових свят і їхнім фірмовим напоєм.

читайте такожНе нудно ні удвох, ні одному: як провести 14 лютого в Києві

Оригінальні подарунки на День святого Валентина

Для нього

Подарунок-враження: наприклад, урок фехтування або майстер-клас з дегустації алкогольних напоїв.

Подарунок-відпочинок: сходити разом до хамаму або презентувати курс масажу.

В якості подарунка своїми руками відмінно підійде домашній торт або той самий масаж (еротичний).

Для неї

Традиційно дамам дарують квіти і прикраси. Більшість дівчат, безумовно, оцінить спільну романтичну фотосесію у професійного фотографа. Мачо, які мають вельми багато роботи, можуть презентувати подарункову карту.

Безвідмовний варіант - сніданок у ліжко або романтична вечеря, приготована руками самого закоханого чоловіка.

Ну, і не варто забувати про ще одну – найромантичнішу традицію на День святого Валентина: у західних країнах (а в останні роки все частіше й у нас) саме на День всіх закоханих 14 лютого прийнято робити пропозицію руки і серця. Тому обручка - найшикарніший подарунок (якщо ви впевнені в своїх почуттях).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти