StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Врятувати життя: медики назвали два шкірних симптоми серцевого нападу

20 липня 2020, 08:40
Можливість виявити потенційні попереджувальні знаки від тіла надзвичайно важлива.
1595223568-3550.jpg
Можливість виявити потенційні попереджувальні знаки від тіла надзвичайно важлива.

Серцевий напад або інфаркт - це стан здоров'я, яке ставить людське життя в небезпеку. Можливість виявити потенційні попереджувальні знаки від тіла надзвичайно важлива, і якщо ви бачите якийсь із цих двох симптомів на вашій шкірі, це може означати, що щось йде не так.

Як пише Express.co.uk, серцеві напади можуть виникнути раптово і призвести до летального результату. Коли це відбувається, у людини з'являється коротке вікно, щоб мінімізувати пошкодження серцевого м'яза. Знання всіх можливих симптомів, що попереджають про наближення стану, може врятувати життя, а бачення цього на вашій шкірі може означати, що ви в небезпеці.

Людина може піддатися ризику серцевого нападу, якщо вона помітить пласкі грудки на своїй шкірі. "Ці грудочки можуть з'явитися де завгодно на шкірі", - каже Американська академія дерматології.

"Вони часто вказують на ненормальне накопичення білка в органі, такому як ваше серце. Якщо білок накопичується в серці, серцю важко працювати правильно", - кажуть фахівці академії.

Деякі пацієнти можуть також виявити жовтувато-помаранчеві нарости на повіках, додав він. Зростання викликане накопиченням холестерину в організмі.

Ви можете знайти воскові грудки на своїх долонях, на задній частині ніг або в куточках очей. Вони навряд чи будуть болючими, але все одно повинні бути оглянуті лікарем.

Внесення деяких змін в дієту або спосіб життя може допомогти знизити рівень холестерину.

Крім того, виявлення висипки також може бути потенційним попереджуючим знаком серцевого нападу. Висип може бути яскравого червоного кольору з плоскими плямами і опуклими краями.

Стан шкіри, також відомий як крайова еритема, може бути викликаний рідкісним захворюванням, яке називається ревматизм.

Ревматична лихоманка частіше зустрічається у маленьких дітей, але дорослі і підлітки також іноді хворіють. Рідкісний стан може призвести до запалення, яке послаблює серцевий м'яз і може спровокувати серцевий напад.

Фактори ризику серцевого нападу

Дотримання нездорової дієти з високим вмістом жиру погіршує стан артерій (атеросклероз) і збільшує ризик серцевого нападу. Продовження вживання продуктів з високим вмістом жирів призведе до збільшення кількості жирових бляшок в артеріях.

Це тому, що жирна їжа містить нездоровий тип холестерину, так званий холестерин ЛПНЩ. "Уникайте продуктів з високим вмістом насичених жирів, так як вони підвищують рівень холестерину ЛПНЩ у крові", - радить Національна служба охорони здоров'я Англії.

Інші ознаки серцевого нападу

Найбільш поширені ознаки серцевого нападу включають сильний біль у грудях, сильний біль у руці і раптове запаморочення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти