StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар пояснив, що робити при стрибках температури під час COVID-19

16 листопада 2020, 10:54оновлено 16 листопада 2020, 16:58
Медик Павло Сілковський застеріг українців від зайвої паніки і переживань.
коронавірус
Лікар пояснив, що робити при стрибках температури під час COVID-19 / Reuters

Український лікар Павло Сілковський розповів про те, що потрібно робити людям, якщо у них під час китайського коронавірусу COVID-19 сильний біль між лопатками й регулярні стрибки температури.

Свої рекомендації медик опублікував на Facebook-сторінці. Сілковський каже, що не потрібно впадати в паніку і писати заповіт, якщо у людини при коронавірусі COVID-19 скаче температура і болить між лопатками, а також внизу спини. Лікар повідомив, що такі болі вказують на те, що у людини вірусна інтоксикація. Дані симптоми не вказують на важку пневмонію і тому викликати бригаду швидкої допомоги не потрібно.

За словами Сілковського, стрибки температури при зараженні COVID-19 свідчать про нормальну роботу організму під час хвороби. Саме тому людям не варто зайвий раз панікувати та нервувати. Температура при коронавірусі може бути знижена протягом приблизно двох тижнів.

Медик також написав, що частий кашель при коронавірусної інфекції не має викликати паніку. Таким способом легкі очищаються.

"Якщо було покашлювання і потім сильний кашель, а ще температура і болить грудна клітка, це не означає, що легкі розпадаються і ви стаєте жертвою коронавірусу. У легенях багато уражених вірусом і вбитих організмом клітин, від яких потрібно звільнитися, а на їх місце регенерувати нові якісні. І кашель - природний процес очищення від сміття, що зібрався в легенях. Кашляйте на здоров'я!", ‒ написав медик.

читайте такожЯк розпізнати коронавірус у дітей: педіатр назвав симптоми ​

Симптоми коронавірусу - про що повідомлялося раніше:

  • Медики назвали ще один симптом коронавірусу. Це м'язові спазми й болі в суглобах. При цьому міалгія у пацієнтів з COVID-19 може тривати довше, ніж при інших вірусних інфекціях і може не реагувати на звичайні знеболювальні.
  • Голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов назвав симптоми легкого перебігу COVID-19. Одним з них є невисока лихоманка. "Характеризується легким перебігом нежиті, кашлю, без ознак дихальної недостатності, відсутністю шлунково-кишкових проявів, змін психічного стану", - пояснив він.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти