StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медик розповів, що потрібно пити при підозрі на діабет

25 березня 2021, 23:37оновлено 26 березня 2021, 20:13
Кардіолог детально описав, які напої можуть допомогти організму тих людей, які знаходяться в переддіабетному стані або мають схильність до діабету.
Кава, молоко
Медик розповів, що потрібно пити при підозрі на діабет / Flickr / Matt Ward

Коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв. Про це повідомляє портал Healthline з посиланням на кардіолога Олександра Мясникова.

Але напої допоможуть, каже лікар, лише при неухильному дотриманні додаткової умови – правильному і здоровому харчуванні.

"Келих червоного вина, дві чашки кави й стакан молока в день", ‒ порадив М'ясників.

Лікар підкреслив, що надмірна вага є одним з ключових факторів, що провокують розвиток діабету. Особливо небезпечний надлишок жирової маси на животі ‒ він сприяє формуванню резистентності до інсуліну, який контролює виділення в кров глюкози після приймання їжі.

Як повідомляє портал Webmd, дослідження британських вчених показують, що вживання деяких напоїв знижує ризик розвитку діабету другого типу.

За твердженням дослідників, споживання червоного вина в невеликих дозах стимулює розвиток корисної кишкової мікрофлори, кава є одним з кращих натуральних засобів в боротьбі з підвищеним апетитом і, відповідно, зайвою вагою. Наповнене білком та іншими поживними речовинами молоко сприяє більш тривалому насиченню від їжі, тобто запобігає швидкій появі голоду, тим самим зберігає здорову вагу і струнку талію.

читайте такожДіабет 2 типу: названі 7 ранніх попереджувальних симптомів

Діабет - що повідомлялося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти