StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієта vs підрахунок калорій: виявлено найефективніший спосіб для схуднення

14 вересня 2020, 02:15оновлено 14 вересня 2020, 19:18
Дослідники з Нідерландів порівняли три типи дієт.
схуднення, дієта
Дослідники з Нідерландів порівняли три типи дієт/ Фото pixabay.com

Згідно з дослідженням, представленим на Європейському та міжнародному конгресі з ожиріння 2020 року. підрахунок вуглеводів, а не тільки калорій, може прискорити втрату ваги для людей, які перебувають на регулярній дієті, особливо з діабетом.

Як повідомляється на сайті Конгресу, це тому, що до 75% людей з ожирінням можуть мати недіагностовану інсулінорезистентність, що може гальмувати зусилля по зниженню ваги, заявила провідний автор і зареєстрований дієтолог Еллен Говерс в онлайн-презентації.

В ході дослідження дослідники з Нідерландів порівняли три типи дієт для схуднення у 380 пацієнтів з ожирінням і діабетом 2 типу, включаючи дієту з обмеженням калорій, дієту з низьким вмістом вуглеводів і дієту 6x6, яка являє собою трифазну дієту з низьким вмістом вуглеводів.

відео дня

Вони виявили, що дієта 6x6 була вдвічі ефективнішою за стандартну дієту з обмеженням калорій, допомагаючи пацієнтам значно знизити вагу, знизити інсулінорезистентність і знизити артеріальний тиск без ліків.

Це говорить про те, що загальний підхід до зниження ваги, що полягає в розгляді калорій замість макронутрієнтів, таких як вуглеводи, жир і білок, може бути неефективним для людей з діабетом, преддіабетом, метаболічним синдромом або іншими проблемами з чутливістю до інсуліну.

"Це як і раніше поширена думка про втрату ваги в первинній медико-санітарній допомозі-обмеження калорій і фізична активність цілком нормальні , а калорія - це калорія", - сказав Говерс. "Це вірно для багатьох людей, але у дуже великій частині населення з ожирінням втрата ваги різко сповільнюється після 3% -ної втрати ваги. Ми вважаємо, що проблема полягає в резистентності до інсуліну""

Може допомогти тимчасове скорочення вуглеводів і збільшення кількості клітковини і білка в раціоні.

Дієта 6x6 включає три фази скорочення вуглеводів у поєднанні з загальними змінами в дієті, такими як виключення оброблених харчових продуктів, збільшення кількості білка і клітковини і вживання овочів з кожним прийомом їжі. Дієта жодним чином не обмежує калорійність, і пацієнтам рекомендується їсти багато корисних жирів, таких як риба, оливкова олія, горіхи і насіння.

На першому етапі пацієнти обмежують споживання вуглеводів до не більше 36 грамів в день і підвищують споживання білка до 1,2 грама або більше на кілограм ваги тіла, в ідеалі при обмеженні споживання м'яса і відмову від алкоголю.

Але, за словами Говерса, цей дуже низький денний рівень вуглеводів тимчасово є частиною початкової фази дієти.

Друга фаза дієти збільшує споживання вуглеводів, а на третій фазі, коли людина досягає своєї первісної мети по зниженню ваги, він може поступово знову вводити в свій раціон ще більше вуглеводів.

Коли вони перестають втрачати вагу, це говорить про те, що вони досягли свого особистого рівня оптимального споживання вуглеводів, і це можна використовувати для підтримки здорової ваги, за словами Говерса.

"Це дуже індивідуальна потреба. У кожного своя потреба у вуглеводах, і це також важливо для здорових людей", - сказала вона.

У плані 6x6 46,9% пацієнтів втратили 5% або більше маси тіла за 12 місяців, а 40% нормалізували рівень цукру в крові, у порівнянні з 40% і 30%, відповідно, на стандартній низьковуглеводній дієті, яка обмежує споживання вуглеводів. від 50 до 100 вуглеводів в день.

Цей план виявився значно більш успішним для пацієнтів, ніж низькокалорійна дієта з низьким вмістом жирів, при якій пацієнти споживали на 600 калорій менше в день, ніж зазвичай, з помірною кількістю вуглеводів.

Інсулінорезистентність може бути "прихованою хворобою", пов'язаною з ожирінням, серцевими захворюваннями та раком. Інсулінорезистентність виникає, коли організм стає менш сприйнятливим до цього гормону і менш ефективно передає глюкозу клітинам для отримання енергії, що викликає скачки рівня цукру в крові і наступні проблеми зі здоров'ям. Вживання вуглеводів підвищує рівень цукру в крові, що може посилити цю проблему.

Говерс пояснив, що цей підхід з дуже низьким вмістом вуглеводів може допомогти з втратою ваги, навіть без скорочення калорій, тому що люди з інсулінорезистентністю можуть бути особливо сприйнятливими до збільшення ваги у відповідь на стандартну дієту, яка може включати 50% або більше щоденних калорій у формі вуглеводів.

Інсулінорезистентність також може збільшити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця і рак. За словами Говерса, особливого ризику схильні люди з ожирінням, але воно також впливає на людей, які здаються здоровими. Аналіз крові-найкращий спосіб визначити, чи є інсулінорезистентність проблемою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти