StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мудрець, шукач або маг: як підібрати стиль для вашого архетипу

23 січня 2024, 03:24
Всього існують 12 архетипів, і кожному з них відповідає приблизний образ: звички, одяг, статура, навіть риси обличчя.
Андре Тан
Андре Тан розповів про зв'язок архетипу і стилю / Колаж: Главред, фото: instagram.com/andre_tan_official

Кожна людина індивідуальна, але є певні риси характеру або зовнішності, згідно з якими її можна віднести до того чи іншого архетипу.

Систему архетипів активно застосовують в літературі та кіно. Саме таким чином можна зробити так, щоб герої полюбилися публіці.

Всього існують 12 архетипів, і кожному з них відповідає приблизний образ: звички, одяг, статура, навіть риси обличчя. Український дизайнер Андре Тан розповів, як підібрати стиль для кожного архетипу.

відео дня

"Архетипи - це ролі та види, які ми граємо в житті. Архетипи в стилі відповідають на ключове запитання: а якою я є людиною і що для мене справжнього важливо? Їх всього 12, і сьогодні я розповім вам про перші шість", - написав дизайнер в Instagram.

1. Безневинний

Невиправний оптиміст, здатний заряджати своїм позитивом всіх навколо. Його головний талант - надихати. Вибирає життєстверджуючі кольори. Можна побачити милі деталі, навіть трохи дитячі: намистини, гудзики і чарівні малюнки.

2. Шукач

Дуже мінливий, легко підлаштовується під навколишнє середовище. "Свій серед чужих" - це про нього. Ключова цінність - свобода. Любить природний колір, носить речі в розслабленому класичному і кежуальному стилі, оскільки вони підходять до всього.

3. Мудрець

Віддає перевагу, щоб його оцінювали за знаннями, а не за зовнішнім виглядом, тому вибирає одяг максимально стриману, яка нічого не розповідає про неї: прості форми, ахроматичні кольору.

4. Герой

Спрямований на результат, любить змагання. Для нього важливо бути компетентним у всьому. Часто в його захоплення входить спорт і екстрим. В одязі надає перевагу класиці (він - акула бізнесу), мілітарі або спортивний. Жінки або не фарбуються, або використовують червону помаду.

5. Бунтар

Образ добре відомий кожному з підліткового періоду життя. У чистому вигляді зустрічається рідко, але його легко помітити в натовпі по любові до чорного, заклепок, шипів. Яскравий приклад серед брендів - Alexander McQueen.

6. Маг

Люди не з цього світу: захоплені темами майбутнього (нові технології, штучний інтелект і метавсесвіт). У стилі це найчастіше відображається в етнічних або футуристичних мотивах.

Як повідомляв Главред, раніше Андре Тан назвав найбільш трендові поєднання кольорів, які обов'язково варто спробувати в 2024 році.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти