StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дурні помилки, які жахливо псують наші нігті

17 вересня 2020, 03:59оновлено 19 вересня 2020, 14:19
Багато жінок так поспішають зробити манікюр, що пропускають базовий шар і переходять безпосередньо до лаку для нігтів. Але так не можна робити!
Нігті дуже чутливі і реагують навіть на погоду / Instagram
Нігті дуже чутливі і реагують навіть на погоду / Instagram

Руки завжди у центрі нашої уваги. І як же ми страшенно засмучуємося, коли вони не відповідають нашому внутрішньому ідеалу. Ні, ми не обов'язково прагнемо мати руки, як на фотографіях манікюру у модних журналах. Але нам важливо, щоб вони виглядали гарно.

А нігті - це щось на кшталт "обличчя" наших рук - і те, в якому вони стані, має неабияке значення. Так, можна піти до салону краси, наростити нігті мрії, і на якийсь час вирішити проблему і заспокоїтися. Але не всі нарощують нігті, а тренді і поготів свої натуральні нігті. Крім того, якщо ви помітили, навіть дизайн нігтів став лаконічнішим – вдалий і стильний відтінок лаку здатний на дива, і жодні розписи, наклейки і камінчики їм не потрібні.

Для того, щоб нігті не розчаровували, і не викликали почуття роздратування, важливо не припускатися певних помилок, які, можливо, щодня псують нігті абсолютно без потреби.

відео дня

Відзначимо, нігті насправді дуже чутливі, і реагують навіть на погодні зміни. Наприклад, коли повітря стає холодним і сухим, наші нігті також стають сухішими і легше ламаються.

Але можна захистити нігті від погодних "атак" - для цього потрібна додаткова волога, завдяки якій нігті залишаються гнучкими і міцними.

Ми зібрали для вас найпоширеніші і дурні помилки, які заважають нам на шляху до рук мрії.

Помилки на нігтях, яких слід уникати

Ви миєте руки і потім не мастите їх кремом

Знайте, звичайна вода висушує нігті, кутикули і шкіру. Але під час пандемії навряд чи можна позбутися від частого миття рук. Тому після кожного миття рук треба завжди змащувати руки кремом. Таким чином нігті теж зволожуються. В ідеалі слід змащувати руки якомога швидше після миття. Крем для рук осідає на нігтях, як плівка на шкірі, і затримує вологу.

Ви використовуєте неправильне мило

Якщо мило, яким ви миєте руки, має вище значення рН, ніж шкіра, то ви маєте розуміти, що воно позбавляє кутикули і нігті власних природних захисних масел. Виберіть зволожувальне мило зі значенням pH, яке наближається до 5 (власне значення pH шкіри). Також можна використовувати для миття рук гель для душу - він добре зволожує руки.

Ви миєте посуд без рукавичок

Догляд за нігтями у домашніх умовах – це ще й відмова від своїх звичок. Є багато жінок, які миють посуд без рукавичок. Але мийні засоби також мають високе значення рН. Вони розроблені так, щоб ефективно розчиняти жир та бруд, і можуть сильно дратувати й зневоднювати кутикули та нігті. Тому якщо хочете мати красиві нігті й руки, то завжди носіть захисні рукавички.

Ви не використовуєте масло для нігтів

У будь-якому магазині косметики продають спеціальну олію для нігтів. Її треба використовувати щонайменше раз на день, а якщо дозволяє ситуація, то якомога частіше, адже вона робить нігті міцнішими. Це перевірений засіб для догляду за нігтями в домашніх умовах. Тільки пам'ятайте: олію треба наносити на кутикули, нігті й під кінчики нігтів.

Ви не вмієте фарбувати нігті

Багато жінок так поспішають зробити манікюр удома, що пропускають базовий шар і переходять безпосередньо до лаку для нігтів. Але так не можна робити! Основний шар захищає ніготь і дозволяє лаку правильно висохнути - він буде триматися довше. Крім того, чим довше триматиметься лак, тим рідше доведеться використовувати засіб для зняття лаку, який теж впливає на нігті. А ще базовий шар захищає лак для нігтів від передчасного "стирання".

Манікюр на 1 вересня
Треба правильно фарбувати нігті / Instagram

Ви не носите рукавички на відкритому повітрі, коли холодно

Деякі жінки не носять рукавички навіть взимку - причин може бути купа, і у кожної своя. Проте холодне, сухе повітря і сильний вітер зневоднює руки і нігті. Повірте, холод - це не та ситуація, де треба демонструвати свою мужність і загартованість. А рукавички – відмінна й недорога страховка від зламаних нігтів у морозну погоду.

Гарний манікюр - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти