За що і у кого в Україні банки можуть заморозити гроші: список причин

3 грудня 2022, 10:00
В Україні заблокувати карту банки можуть по ряду причин. В першу чергу - через велику суму поповнення або нетипової операції.
Банківська картка, картки
За що і у кого в Україні банки можуть заморозити гроші: список причин / Колаж фото УНІАН і Pixabay

Жителі України останнім часом активно скаржаться на блокування карт банками. Як, наприклад, повідомляється на спеціалізованому інтернет-порталі "Мінфін", у одного з клієнта заблокували гроші на карті Приватбанку при спробі провести операцію на десяток тисяч гривень.

У відповідь на справедливе обурення клієнта, у Приваті відповіли: "У своїй діяльності банк керується виключно вимогами чинного законодавства України та нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють відносини у сфері банківської діяльності".

Як повідомляє портал "Обозрєватєль", на даний момент заблокувати гроші банки можуть з цілого ряду причин – в першу чергу, це занадто велика сума поповнення або нетипова операція.

відео дня

"Небезпечними" в банку можуть визнати:

  • клієнта, який не хоче приносити у відділення додаткові документи;
  • клієнтів, у кого занадто багато платіжних карт (причому без вказівки точного числа);
  • клієнтів, з якими оператору не вдалося зв'язатися за строго вказаним номером телефону та адресою;
  • клієнта, який нервує без "видимих причин", а такого такого, який нібито зайво цікавиться законодавством України стосовно фінмоніторингу;
  • клієнтів, який вимагає обслуговування виключно у конкретного працівника банку.

Більш того, як пишуть журналісти, норми про 5 тисяч гривень (саме таку суму можна перевести анонімно, не використовуючи свій рахунок), нещодавно в Нацбанку ввели ще ряд обмежень. Тепер банки зобов'язані клієнтів перевіряти, в тому випадку, якщо:

  • обсяг готівкових операцій за рахунками не відповідає типовому обсягу для такого клієнта;
  • постійно проходять операції з готівкою на великі суми;
  • клієнт регулярно обмінює дрібні банкноти на великі.

Проблеми з ПриватБанком

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ПриватБанк заблокував рахунки клієнта, вимагаючи ідентифікувати особу. Чоловік назвав такі дії знущанням, оскільки всі його дані відомі співробітникам банку.

Також повідомлялося, що клієнт Приватбанку зіткнувся з проблемою - разом з курсом долара у нього підвищувалися відсотки по кредиту. Чоловік розповів, що у нього був валютний кредит в банку на покупку авто під заставу цього авто. В результаті транспортний засіб йому довелося повернути банку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти