У Мінфіні пообіцяли підвищити зарплати медикам - коли та на скільки

12 грудня 2020, 20:47
Фінансування зарплат медикам було пріоритетом під час складання держбюджету-2021.
швидка, медик
У Мінфіні заявили про підвищення зарплат медикам / УНІАН

У Мінфіні заявили, що у держбюджеті на 2021 рік закладено підвищення зарплат для медиків на 30%, а витрати на медицину складуть 4,3% ВВП у 2021 році з поступовим підвищенням до 5% у 2023 році.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, фінансування медичної сфери було пріоритетом при складанні бюджету на 2021.

"Відповідні видатки зведеного бюджету зростуть на 61 млрд у порівнянні з нинішнім роком. Передбачено підвищення на 30% зарплати медиків, надання коштів на вакцини, на ліки та оплату медичних послуг", - сказав Марченко в інтерв'ю Укрінформу.

Виплати українським медикам - про що повідомлялося раніше:

  • 18 листопада Фонд соціального страхування призначив довічні ВИПЛАТИ для шести медиків, які перехворіли на коронавірус. Виплати здійснюватимуть щомісяця.
  • 9 листопада стало відомо, що в Україні не підвищили зарплати сімейним лікарям, попри заяви міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Як повідомили в Міністерстві фінансів, таке збільшення не було погоджено.
  • 20 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зарплати лікарів в Україні у 2021 році зростуть до 25 тисяч гривень. Також підвищать зарплати медсестер і молодшого медичного персоналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти