"Без нездорової інфляції": глава Нацбанку назвав свої основні пріоритети

20 липня 2020, 19:31
За словами Кирила Шевченка, його курс базуватиметься на чотирьох головних правилах.
Кирило Шевченко
Кирило Шевченко назвав свої завдання на новій посаді / УНІАН

Новоспечений глава Нацбанку Кирило Шевченко, який був обраний Радою 16 липня, назвав чотири пріоритети на посаді.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, передає прес-служба НБУ.

"У мене є чітке бачення, як буде розвиватися банківський і фінансовий сектор в наступні роки. Мій курс базується на чотирьох основних пріоритетах. Перший - це реальне відновлення кредитування", - сказав Шевченко.

За його словами, для української економіки, "яка сьогодні знаходиться в стані кризи, викликаної вірусом, як ніколи важливі ресурси та підтримка банківського сектора".

читайте такожЧого чекати від нового глави НБУ Кирила Шевченка

"Тому наше спільне завдання з урядом - підготувати банківську систему до кредитування важливих проектів, які дадуть поштовх економіці. Вже сьогодні у банків достатньо ліквідності, достатньо коштів для того, щоб запустити масштабне кредитування. Другий пріоритет - зниження поганих портфелів в банках", - зазначив глава Нацбанку.

Він зазначив, що до недавнього часу був головою державного банку, що має найменший кредит поганих портфелів", тому він знає як "зробити це на ділі, а не словах".

"Третій пріоритет - збереження макрофінансової стабільності. Макростабільність - це безумовне досягнення останніх 5 років. Це фундамент для здорової економіки. Не буде у нас нездорової інфляції. Валютна політика залишиться зваженою", - повідомив Шевченко.

Водночас, підкреслив він, валютна політика має сприяти зростанню економіки.

"Четвертий пріоритет - продовження і поглиблення співпраці з нашими міжнародними партнерами. Це ще один мій пріоритет. Я займаюся цим з першого дня, тобто відсьогодні. Так само, як незалежність Нацбанку, конструктивні відносини з міжнародними фінансовими інститутами, міжнародною спільнотою, слід підтримувати", - додав він.

Призначення нового глави НБУ

Нагадаємо, Шевченко призначили новим керівником Нацбанку на засіданні Верховної ради. Кандидатуру голови правління Укргазбанку підтримали 332 народних депутатів. Шевченко змінив на посаді керівника НБУ Якова Смолія, який подав у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти