Різкий ривок долара: розкрито найгірший сценарій девальвації гривні

18 січня 2022, 00:48
Гривня, як засіб інвестицій, втратила привабливість, кажуть експерти.
долар
/ Фото pixabay.com

Вже до наступних вихідних курс долара зросте ще 20-30 копійок і перейде вище позначки в 28 гривень, прогнозують експерти.

За прогнозом фінансового аналітика Андрія Шевчишина, найближчим часом курс може рушити в зону 28,2-28,3 грн/$, повідомляє Obozrevatel.

Аналітики виділяють дві основні причини падіння курсу: зростання вартості енергоносіїв і активний продаж іноземцями українських цінних паперів.

Підприємства змушені закуповувати газ за завищеними цінами. А для цього потрібні долари.

У той же час гривня, як засіб інвестицій, втратила привабливість. Особливо для іноземних інвесторів. При цьому долар обіцяє стати більш привабливим. Незабаром ФРС США (Федеральна резервна система) підвищить облікову ставку долара. А значить депозити в американській валюті стануть більш привабливі. Тому іноземці активно збувають українські ОВДП, обмінюючи їх на валюту.

Ці два фактори збільшують попит на долар і роздувають його ціну. При цьому НБУ, як може, стримує падіння гривні, виходячи з доларовими інтервенціями на валютний ринок.

Прогнозується, що курс долара буде рости. Вже найближчим часом гривня не тільки перейде психологічну позначку в 28 грн/$, але і впевнено наближатиметься до нового рубежу, не виключили експерти.

читайте такожДолар різко злетів: українці дізналися несподіваний прогноз нового подорожчання

читайте такожДолар злетів: українцям розкрили несподіваний сценарій з курсом

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти