Хліб і курятина подорожчають на 1,5% та 15-20%: експерт пояснила чому

14 червня 2021, 09:15оновлено 14 червня 2021, 17:30
Вкрай популярні серед українців продукти - хліб і куряче м'ясо - вже найближчим часом легко можуть помітно додати в своїх роздрібніх цінах по всій країні.
Хліб
Хліб і курятина подорожчають: експерт пояснила чому / УНІАН

В Україні до кінця нинішнього року ціни на куряче м'ясо збільшаться приблизно на 15-20%. Крім того, щомісяця на 1,5% дорожчатиме хліб, прогнозують представники Українського клубу аграрного бізнесу.

"Цілком можливе подальше зростання ціни на курятину на 15-20%. Значна вартість кормів у поєднанні з негативними тенденціями в галузі. Може призвести до зменшення обсягів виробництва м'яса птиці і, відповідно, подальшого зростання цін", - стверджує аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Також є думка, що деякі харчі, в першу чергу овочі, влітку нинішнього року можуть подешевшати.

Серед негативних тенденцій Литвин називає вперше за тривалий час зниження поголів'я птиці. Комі того, зараз в Кабінеті Міністрів обговорюють можливість підвищити податки для птахівників.

З початку нинішнього року в Україні вже на 9,2% подорожчав хліб. Соняшникова олія злетіла в ціні на 42,7%, а овочі зросли в ціні на 13,5%.

читайте такожЛікар перерахував найнебезпечніші продукти на прилавках України

Нагадаємо, раніше в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України заявили про те, що світові та українські ціни на продовольство зростають через об'єктивні фактори десятий місяць поспіль.

Міністерство відзначило досягнуту у форматі Меморандуму домовленість про стабільність запасів базової сировини (пшениці, кукурудзи та інших зернових) з трейдерами і переробниками.

За даними відомства, проблем з фізичною наявністю продуктів харчування немає, а всі учасники ринку дотримуються Меморандуму.

Крім того, Мінекономіки повідомило про зроблену спільно з профільними асоціаціями, компаніями-виробниками і торговими мережами заяву щодо цін на основні продукти харчування (борошно, хліб, масло, м'ясо птиці, яйця, цукор).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти