Ядерна зброя України і шантаж: Ілларіонов попередив про небезпеку заяви Арахамії

31 липня 2021, 06:00
Шантаж - це інструмент Кремля, а українській владі не слід було б припускатися таких різких заяв, вважає Андрій Ілларіонов.
Андрій Ілларіонов
Заяви Арахамії про ядерну зброю можуть поставити Україну у один ряд з Іраном і Північною Кореєю – Ілларіонов / УНІАН

Якщо Україна запустить риторику про можливе відновлення статусу ядерної держави, то країна поставить себе в один ряд з Північною Кореєю та Іраном. Шантаж, швидше, є інструментом, який використовує російський президент Володимир Путін, тоді як українська влада повинна поводити себе більш етично, тому що держава прагне до Європи. Про це заявив економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні Андрій Ілларіонов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що думка Арахамії не відображає позиції виконавчої вертикалі влади держави. Використання шантажу є не найкращим риторичним прийомом, яким користується Путін і оперував "господар Білого дому у 2015 році по відношенню до колишнього президента України".

читайте такожКравчук зробив заяву про ядерний статус України після слів посла у ФРН"Це думка одного з депутатів Верховної Ради, це ж не позиція виконавчої влади. Це не позиція президента України. Шантаж - це інструмент, яким користується господар Кремля, і навіть господар Білого дому у 2015 році користувався цим інструментом по відношенню до попереднього президента України щодо зняття генерального прокурора", - сказав Ілларіонов.

За його словами, Києву слід дотримуватися етикету і правильної політичної позиції. Подібні заяви можуть поставити Україну у один ряд з Іраном і КНДР, що не відповідає цілям і завданням української держави, на яку очікує європейське майбутнє.

"Це правильний підхід. Важливо займати правильну позицію - це позиція захисту країни, громадян України, яка оплачена кров'ю понад 13 тис.українців. Для цього не варто вдаватися до таких заходів. Спроба йти цим шляхом - це поставити Україну в положення Ірану, Північної Кореї. Це найостанніше, що можна порекомендувати. Становище України не там, а у Європі, рано чи пізно Україна стане її повноцінним членом", - підкреслив Андрій Ілларіонов.

Заяви голови фракції Слуга народу Давида Арахамії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти