У лісабонському аеропорту українець помер після тортур: з'явилося рішення суду

11 травня 2021, 08:05оновлено 11 травня 2021, 09:26
Громадянина України забили до смерті інспектори португальської міграційної служби.
У Португалії суд визнав, що українець помер у результаті тортур, і покарав винних
Португальський суд визнав, що Ігор Гоменюк помер у результаті тортур, і покарав винних / УНІАН

У столиці Португалії Лісабоні суд визнав, що 40-річний іммігрант-українець Ігор Гоменюк помер під час перебування під вартою в лісабонському аеропорту в результаті тяжких тілесних ушкоджень, які колишній високопоставлений співробітник міграційної служби країни назвав рівносильними тортурам.

Суд у понеділок, 10 травня, визнав, що в побитті громадянина України винні три інспектори міграційної служби, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, двох інспекторів засудили до дев'яти років в'язниці, а ще один зловмисник отримав сім років тюремного ув'язнення.

"Суд Лісабона встановив, що інспектори били людину у наручниках кийками, ногами... зламали йому ребра та спровокували задуху", – наголошується у матеріалі.

Українця убито в Португалії – що потрібно знати про скандал

  • У березні минулого року Ігоря Гоменюка затримали в аеропорту Лісабона – українець намагався в'їхати до Португалії без актуальної візи й не захотів відлітати з країни.
  • Пізніше стало відомо, що українець помер. Спочатку з'явилася інформація, що причина смерті чоловіка – напад епілепсії.
  • Потім ЗМІ дізналися, що Гоменюк помер у результаті побиття. Було затримано трьох співробітників міграційної служби. Розгорівся скандал, очільник відомства пішов у відставку.
  • У Гоменюка залишилися дружина та двоє дітей. Сім'я померлого живе в Україні. Португальська влада виплатила дружині українця компенсацію в сумі 700 000 євро.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти