Вчені спрогнозували, коли і куди на Землю впадуть залишки китайської ракети

8 травня 2021, 21:13
Фахівці підкреслюють, що повернення в атмосферу ракети Long March 5b можливо в різних районах, які покривають великі ділянки земної кулі.
Ракета
Коли і куди на Землю впадуть залишки китайської ракети / Reuters

Китайська двадцятидвохтонна ракета-носій Long March 5B, яка після запуску минулого тижня вийшла з-під контролю вчених, повинна увійти в атмосферу Землі в проміжку часу від ночі до полудня 9 травня. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на прогноз вчених з Центру досліджень і розробок в космосі

Повідомляється, що, якщо виходити з місця входу в атмосферу корпусу ракети, вона може впасти недалеко від Північного острова (в районі Нової Зеландії).

При цьому фахівці підкреслюють, що повернення в атмосферу можливо в будь-якому місці вздовж цієї траєкторії на дорогах, що покривають великі ділянки земної кулі.

Щодо часу вказується, що вхід ракети в атмосферу, по всій видимості, відбудеться 9 травня приблизно о 07:19 (Час Київський) але на практиці це може бути плюс-мінус кілька годин.

читайте такожУ США вивели на орбіту україно-американську ракету Antares з вантажем для МКС

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Long March-5b ( Чанчжен-5) - Китайська важка ракета космічного призначення сімейства "Великий похід", розроблена в дослідницькому інституті ракетної техніки,
  • Основний сегмент корабля Long March-5b був використаний для запуску першого модуля нової космічної станції Китаю минулого місяця.
  • Але через деякий час після запуску вийшла з-під контролю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти