Уряд Ізраїлю повідомив трагічні новини про українців

20 жовтня 2023, 14:54оновлено 20 жовтня 2023, 15:37
2677
Ізраїльська влада представила оновлені відомості щодо іноземних громадян, які загинули внаслідок бойових дій. Найбільше втрат серед громадян США та України.
Израиль
Уряд Ізраїлю повідомив скільки Українців загинуло / Колаж Главред, фото: Twitter kann_news, pixabay

Вранці 20 жовтня були розміщені актуалізовані відомості щодо іноземних громадян, які були убиті або викрадені терористами, що прорвалися на територію Ізраїлю із Сектору Гази 7 жовтня. Про це повідомляє видання "Новини Ізраїля".

Уточнена статистика смертей громадян інших держав в Ізраїлі:

  • 32 громадян США вбито і 8 зникли безвісти,
  • 24 громадян України вбито і 3 зникли безвісти,
  • 22 громадян Франції вбито і 4 зникли безвісти,
  • 21 громадянина Росії вбито і 7 зникли безвісти,
  • 19 громадян Аргентини вбито і 7 зникли безвісти,
  • 15 громадян Таїланду вбиті та 10 зникли безвісти,
  • 12 громадян Німеччини вбиті та 7 зникли безвісти,
  • 12 громадян Великобританії вбиті та 3 зникли безвісти.

Серед убитих, крім громадян Ізраїлю, є також громадяни Канади, Австрії, Угорщини, Ірландії, Італії, Іспанії, Латвії, Литви, Португалії, Румунії, Чилі, Перу, Парагваю, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Бразилії, Китаю, Індії, Шрі- Ланки, Камбоджі, Філіппін, Непалу, ПАР, Судану, Туреччини, Узбекистану, Казахстану.

Водночас, станом на 18 жовтня, українське МЗС офіційно верифікувало 13 загиблих українців в Ізраїлі та шістьох зниклих безвісти. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

відео дня

"Це дані МВС Ізраїлю. Але прошу звернути увагу, що там вказується, що це приблизна статистика. Ми оперуємо інформацією, яку верифікувало МЗС України: 13 загиблих та шість зниклих безвісти", – зазначив речник зовнішньополітичного відомства.

Війна в Ізраїлі

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в Секторі Гази загинула 24-річна громадянка України Лейла Хижі. Жінка була родом з Харкова. Як пише у Facebook журналіст Антон Наумлюк, "це перша підтверджена смерть українки у Секторі Гази".

Водночас, президент США Джо Байден виступив зі зверненням до нації з питань Ізраїлю та України. Глава Білого дому заявив, що вже в п'ятницю направить до Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги двом країнам.

Також, стало відомо, що Пентагон планує відправити до Ізраїлю десятки тисяч артилерійських снарядів калібром 155-мм, які були призначені для України. Про це заявили ізраїльські чиновники.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти