Польща закликала створити "План Маршалла 2" для України: у Зеленського відповіли

19 березня 2022, 23:44
Цей план повинні складати насамперед найбагатші країни, оскільки саме вони "проспали момент, коли можна було зупинити російську агресію".
Польща закликала створити 'План Маршалла 2' для України: у Зеленського відповіли
Польща запропонувала створити План Маршалла 2 / фото МЗС України

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що ЄС має розробити план відновлення України за аналогією з "Планом Маршалла", зокрема за підтримки найбагатших країн Союзу, повідомляє wnp.pl.

"На наступному засіданні Європейської Ради в Брюсселі я обговорю великий загальноєвропейський план відновлення України", - заявив Моравецький.

За його словами, сьогодні в Україні "панує страх, але він поєднаний з відвагою військовослужбовців, які воюють, і надією всього народу, всього суспільства на відновлення суверенної держави після війни".

відео дня

"Ця надія повинна бути підкріплена реальним фундаментом, цей справжній фундамент-це План Маршалла №2 для України", - сказав Моравецький.

Він зазначив, що цей план повинні складати насамперед найбагатші країни, оскільки саме вони "проспали момент, коли можна було зупинити російську агресію".

"З цієї причини вони сьогодні також відповідальні з європейської сторони за побудову цього плану відновлення України. Польща також в цьому допомагає",-підкреслив Прем'єр-міністр Польщі.

В офісі президента відреагували на ініціативу Польщі щодо створення для України "Плану Маршалла №2" для її відновлення після війни.

"План Маршалла 2.0. - це моральна відповідальність тих, хто не хоче стояти поруч, коли ракети РФ б'ють по наших містах. Руйнування цивільної інфраструктури - це війна РФ проти України. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький бездоганний у своїй ініціативі допомогти відновитися-щирий друг", - заявити радник голови офісу президента Михайло Подоляк.

Раніше Главред писав про те, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити "План Маршалла для України". Він пропонує частково фінансувати відновлення нашої країна відчуженим майном російських олігархів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти