Протести в Мінську: стрілянина по демонстрантах, барикади і перші жертви

9 серпня 2020, 23:55оновлено 10 серпня 2020, 07:34
ОМОН застосовує гумові кулі.
минск протести
Акції протесту проходять по всій Білорусі / TYT.by

У Білорусі на протестах в Мінську ОМОН почав стріляти по протестуючих проти результатів виборів президента країни, на яких перемогу здобув Олександр Лукашенко.

Як повідомляє Telegram-канал Readovka, силовики застосовують гумові кулі.

У Мінську під час розгону протестуючих, крім сльозогінного газу, також використовують світлошумові гранати, кийки і перцеві балончики. Про це розповіли очевидці. Чути звуки від вибухів димових шашок.

Протестуючі в центрі Мінська почали споруджувати барикади зі сміттєвих баків.

На площі Перемоги почалися сутички між демонстрантами і співробітниками міліції. Мітингувальники запалюють фаєри і кидають їх у бік силовиків. Деякі стають на коліна перед ОМОНом і просять не застосовувати силу.

читайте такожУ Білорусі на виборчих дільницях явка була вищою 100% За попередніми даними, в трьох містах Білорусі - Жодино, Ліда і Барановичі - силовики відмовилися придушувати акції протесту. А в білоруському місті Пінськ глава міськвиконкому вступив в переговори з протестуючими.

У Telegram повідомляють, що в Мінські лікарні почали надходити перші поранені в вуличних зіткненнях, які мають поранення різної тяжкості, тобто з переломами ребер, рук, пробитими головами. Вже близько сотні постраждалих. Постраждалі є також серед силовиків.

За попередніми даними, сьогодні тільки репетиція протестів. З новою силою акції спалахнуть після оголошення перших офіційних результатів.

Згодом стало відомо, що силовики пішли на штурм барикад із сміттєвих баків, які почали споруджувати протестувальники. Силовики почали застосовувати водомети, в центрі столиці чутні удари і спалахи. Міліція активно використовує світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Відео, як в Мінську поліція стріляє по демонстрантах:

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти