Лукашенко пояснив, чому через Росію був звільнений глава КДБ Білорусі

9 вересня 2020, 11:48
Голова КДБ Валерій Вакульчик був відсторонений від своєї посади 3 вересня.
Лукашенко
Глава КДБ був звільнений через ситуацію з 33 затриманими росіянами-Лукашенко / belta.by

Керівник Комітету держбезпеки Білорусі Валерій Вакульчик був звільнений зі своєї посади через затримання 33 найманців приватної військової компанії Вагнера.

Про це заявив російський журналіст Роман Бабаян в ефірі радіостанції Говорить Москва, переказавши слова Лукашенка з інтерв'ю росіянам у вівторок, 8 вересня.

За словами Бабаяна, главу КДБ відправили у відставку "через всю цю історію". Лукашенко розповів про те, що йому доповіли про прибуття на територію РБ автобуса з 33 людьми. Прибувші до Білорусі особи розмістилися в одному з готелів, після чого вирушили до пансіонату.

Після того як глава КДБ заявив президенту Лукашенку про те, що дії даних осіб не може контролювати державна безпека, було прийнято рішення їх затримати.читайте такожБілорусь зриває видачу Україні бойовиків ПВК Вагнера: журналіст назвав причину

"Він задає питання своїм керівникам спецслужб: як ви думаєте, чи зможете ви контролювати переміщення усіх цих людей та їх дії? Керівник ДКБ йому сказав: на жаль, ми не гарантуємо, що ми зможемо відстежувати дії цього загону. Після цього, каже, я віддав розпорядження їх затримати. Їх затримали. Почали з'ясовувати, хто, навіщо і чому", - стверджує Бабаян з посиланням на слова Лукашенка.

Також він підкреслив, що у Лукашенка не було розуміння ситуації із затриманими, тому він просив Київ і Москву надіслати на перемовини прокурорів, тому що у той момент Україна наполягала на видачі затриманих у Білорусі.

читайте такожЗатримання найманців ПВК Вагнер завершиться анексією Білорусі і поваленням Лукашенка - журналіст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти