В Україні прийняли рішення щодо бойовиків ПВК Вагнера: у Зеленського зробили заяву

30 липня 2020, 20:54
Наразі проводяться консультації з офіційним Мінськом.
Зеленський
У Зеленського будуть просити Білорусь видати Україні бойовиків ПВК Вагнера / УНІАН

Україна звернеться до Білорусі з проханням видати бойовиків ПВК Вагнера, які можуть бути причетні до злочинів на окупованому Донбасі. Відповідні консультації вже проводяться з дипломатичними відомствами Мінська.

Про це повідомляє пресслужба президента України Володимира Зеленського.

Київ буде просити Мінськ видати всіх причетних бойовиків ПВК Вагнера до злочинів проти Української держави в умовах дотримання потрібних для реалізації цих процесуальних дій.

відео дня

"Українська сторона звернеться до Республіці Білорусь з клопотанням про екстрадицію бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, підозрюваних у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням всіх передбачених процедур", - зазначається в повідомленні.читайте такожЧи екстрадують бойовиків ПВК Вагнера в Україну: у СБУ зробили заяву

Уточнюється, що Україна наполягатиме на екстрадиції тих бойовиків, щодо злочинів яких українські спецслужби зібрали достатньо доказів.

Консультації з білоруською стороною з цього питання тривають.

Нагадаємо, в середу, 30 липня, у Білорусі заявили про затримання 33 бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Білоруські правоохоронці вважають, що росіяни готували операцію з дестабілізації політичної ситуації в країні.

Зовнішньополітичні відомства Білорусі та України провели консультацію з мотивів даного інциденту. У Мінську заявили, що у деяких бойовиків були виявлені українські паспорти.читайте також"Запізнилися на рейс": у РФ дивно пояснили, що робили у Білорусі бойовики Вагнера

У Кремлі, в свою чергу, заявили, що російські бойовики, навіть з українськими паспортами, є громадянами Росії. Також у Путіна не знають, які злочини вони могли вчинити на території Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти