Кривава стрілянина в Казані: злочинця ізолювали у СІЗО

17 травня 2021, 22:26
Хлопець не скаржиться на умови утримання. Очікується, що після завершення слідчих дій Галявієва направлять на психіатричну експертизу.
Кривава стрілянина в Казані: злочинця ізолювали у СІЗО
Стрілка помістили в СІЗО

Підлітка Ільназа Гілявієва, який влаштував криваву стрілянину в одній зі шкіл російської Казані, помістили до СІЗО в одиночну камеру. За ним цілодобово ведеться відеоспостереження, повідомила із посиланням на секретаря Громадської спостережної комісії (ОНК) Олексія Мельникова Газета ОНК.

"Ільназ Галявієв, який влаштував стрілянину в Казанській школі, поміщений до одиночної камери СІЗО в Казані, де перебуває під цілодобовим відеоспостереженням", - цитує видання правозахисника.

За його словами, хлопець не скаржиться на умови утримання. Очікується, що після завершення слідчих дій Галявієва направлять на психіатричну експертизу.

Що сталося в Казані - головні подробиці

  • У Казані 11 травня зловмисник влаштував стрілянину в гімназії №175, є дев'ять жертв-семеро учнів і двоє дорослих. Постраждали десятки людей. За відомостями ЗМІ, в гімназії також був вибух.
  • У скоєнні нападу звинуватили колишнього учня гімназії-19-річного Ільназа Галявієва
  • Під час допиту затриманий говорив, що ненавидів людей, усвідомив себе богом. За словами підозрюваного, пізніше в ньому "почав пробуджуватися монстр".
  • Журналісти дізналися, що хлопець визнав свою провину.
  • Галявієв жив у Казані в квартирі, яка знаходиться на вул.Туганлик.
  • Після стрілянини в гімназії розпочато провадження за ч.2 ст. 105 Кримінального кодексу Росії – (вбивство двох і більше осіб). Хлопцеві загрожує довічне ув'язнення.
  • Пізніше, 12 травня, суд обрав Галявієву запобіжний захід – арешт на два місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти