Експерт ошелешив наслідками отруєння Навального для Путіна

17 грудня 2020, 18:27
Після розслідування спроби отруєння Навального щодо Росії можливе застосування додаткових заходів.
Навальний
Експерт висловився про наслідки отруєння Навального / Reuters

Спроба отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і розслідування цієї події негативно вплине на імідж Росії.

Таку думку в ефірі каналу Україна 24 висловив експерт з міжнародних питань Богдан Ференц, який вважає, що в Україні приділяється мало уваги вивченню ситуації в Росії.

"Нам іноді здається, що в Росії статична ситуація, але це не так. На жаль, в Україні мало досліджується внутрішній контекст Російської Федерації. Важливо розуміти, які процеси там відбуваються", - сказав експерт.

відео дня

Ференц вважає, що після розслідування спроби отруєння Навального проти Росії можливе застосування додаткових заходів.

читайте такожНавальний відреагував на чутки про спробу другого отруєння

"Що стосується розслідування і того, що виявив Навальний - репутаційно однозначно це серйозно б'є по іміджу, який і до того не був на належному рівні. Думаю, що й надалі будуть заяви європейських інститутів, які безпосередньо були у контексті режиму санкцій, це додатковий аргумент", - сказав Ференц.

Отруєння Навального

  • Фонд по боротьбі з корупцією разом з Bellingcat, The Insider і CNN, а також за участю німецького видання Der Spiegel раніше припустили, що до отруєння Олексія Навального причетні 8 співробітників секретної лабораторії Інституту криміналістики ФСБ. До таких висновків вони прийшли після того, як були перевірені бази телефонних переговорів, а також інших даних, які здобуті на чорному ринку.
  • Британське видання Sunday Times випустило статтю, в якій мова йде про те, що росіяни нібито намагалися повторно отруїти Олексія Навального, коли він перебував у комі в лікарні Омська. Журналісти посилаються на анонімні джерела в німецьких спецслужбах.
  • 15 грудня Олексій Навальний заявив, що замах на його життя влаштували співробітники ФСБ, а в керівництві операцією з отруєння він звинуватив російського президента Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти