Припинення вогню в обмін на скасування санкцій: дипломат розповів, як РФ спробувала шантажувати ООН

28 травня 2020, 07:41
Раніше РФ натякала на скасування санкцій через пандемію COVID-19.
Радбез ООН
Радбез ООН / Reuters

На засіданні Ради безпеки ООН російська делегація фактично вдалася до шантажу, говорячи про припинення вогню в глобальних конфліктах. Про це заявив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

За його словами, російська сторона наголосила, що без скасування санкцій не буде глобального припинення вогню. Ніколенко нагадав, що раніше Росія натякала на скасування санкцій через можливі гуманітарні проблеми у зв'язку з пандемією COVID-19.

"Раніше ми чули тільки те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби з COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик – шантажу", - написав дипломат у Facebook.

відео дня

"Заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. Але ми добре знаємо, що навіть якщо теоретично санкції будуть скасовані, припинення вогню не буде", - додав він і опублікував уривок звернення російської делегації.

Припинення вогню в обмін на скасування санкцій: дипломат розповів, як РФ спробувала шантажувати ООН

Як відомо, 23 березня генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш закликав світ до негайного припинення вогню у зв'язку з пандемією. Російська делегація в ООН прокоментувала це звернення такими словами:

"Ми вважаємо дуже актуальними звернення Генерального секретаря щодо глобального припинення вогню... Але це припинення буде неповним без призову секретаря скасувати санкції, які можуть підривати здатність країн реагувати на пандемію", - йдеться в уривку звернення, що його оприлюднив Ніколенко.

Припинення вогню в обмін на скасування санкцій: дипломат розповів, як РФ спробувала шантажувати ООН

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чи є в Росії шанси позбутися санкцій у зв'язку з пандемією китайського коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв Главред, 13 березня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження санкцій щодо осіб та організацій, які причетні до підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти