В Італії ухвалили важливе рішення щодо українських заробітчан

28 березня 2020, 01:13оновлено 28 березня 2020, 04:33
Громадянам без віз дозволили залишитися в країні до 15 липня.
Італія
Італія ухвалила рішення залишити заробітчан до 15 липня / Фото: REUTERS

Влада Італії прийняла рішення до 15 липня продовжити дію всіх документів і видів на проживання для українців, у яких під час карантину закінчився строк дії документів.

Як повідомляє прес-служба посольства України в Італії, мова йде про документи, термін яких закінчується у період з 31 січня по 15 квітня 2020 року.

"Таким чином, власникам дозвільних документів різного типу (вид на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на шлюб, дозвіл на возз'єднання сім'ї і т. д.) надається достатньо часу на їх відновлення/продовження після завершення карантину і зняття обмежувальних заходів", - йдеться в повідомленні.

читайте такожТисяча смертей за добу: в Італії коронавірус стрімко забирає життяІталійські дипломати підкреслили, що влада взяла до уваги форс-мажорні обставини, тому поліція не буде застосовувати санкції щодо трудових мігрантів, у яких зафіксовано перевищення дозволеного терміну перебування. Однак після 15 липня всі іноземці без документів повинні будуть покинути країну.

"Разом з тим, італійськими компетентними органами підкреслюється незмінність обов'язків таких іноземних громадян покинути територію Італії невідкладно після подолання відповідних форс-мажорних обставин", — зазначили в дипустанові.

Як відомо, після закриття кордону за межами країни залишаються 9 тисяч українців, більше 100 тисяч повернулися додому.

Нагадаємо, перед закриттям державного кордону України з Польщею твориться повне беззаконня - утворилися жахливі черги, прикордонники не встигають оформляти людей.

Раніше писав Главред, що 26 березня президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця п'ятниці 27 березня державний кордон буде закрито, про українських громадян, які залишаться поза її межами, будуть піклуватися дипломати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти