"Залиште один на один": Ердоган жорстко звернувся до Путіна через Сирію

29 лютого 2020, 14:45
Турецькі військовослужбовці знаходяться в Сирії "на запрошення сирійського народу", заявив Реджеп Тайіп Ердоган.
Ердоган
Реджеп Тайіп Ердоган / Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який раніше заявив, що Анкара відкриває кордон з Європою для біженців із Сирії, розповів про телефонну розмову, яку він провів зі своїми російським колегою Володимиром Путіним.

Лідери двох держав обговорили ситуацію в Сирії. Ердоган повідомив, що попросив Путіна не втручатися в бої за провінцію Ідліб.

"Вчора я запитав у Путіна, які у вас цілі там? Якщо ви збираєтеся створювати військову базу, то робіть це, але відведіть війська від нас. Я йому сказав, щоби нас залишили один на один з режимом", - заявив президент Туреччини.

відео дня

При цьому він акцентував увагу на тому, що турецькі військовослужбовці знаходяться в Сирії "на запрошення сирійського народу".

"Туреччину в Ідліб запросив народ Сирії. Туреччина не має наміру йти з Сирії, не переконавшись, що всі проблеми розв'язані, і поки цього не захоче сирійський народ", - підкреслив Ердоган.

Нагадаємо, раніше постійний представник Туреччини в ООН Ферідун Сінірліоглу пригрозив режиму сирійського президента Башара Асада застосуванням сили через загострення ситуації в провінції Ідліб. За словами турецького постпреда, Анкара не хоче війни з Сирією, проте готова без коливань дати потужну відповідь на будь-яку провокацію режиму Асада.

читайте такожСирійський серпентарій: чим закінчиться турецько-сирійське протистояння

Як повідомляв Главред, турецькі війська розгорнули атаку по всім відомим об'єктам режиму Башара Асада у Сирії. Це сталося після того, як 27 лютого авіація РФ атакувала турецький конвой в сирійській провінції Ідліб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти