"Страшно дивитися": українка пояснила, чому не потрапила на "коронавірусний" рейс з Китаю

22 лютого 2020, 20:27
Українцям у Китаї не надали жодної інформації про переліт, підкреслила Моніка Рустамова.
Моніка Рустамова
Моніка Рустамова / newsroom.kh.ua

Українка Моніка Рустамова, яка знаходиться в китайському Ухані, пояснила, чому не евакуювалася разом з групою співвітчизників.

"Я відмовилася через те, що нам не надали жодної інформації про переліт, про умови карантину, та найголовнішим аспектом для мене на той момент стала відсутність належної перевірки здоров'я перед посадкою в літак. Моя подруга після евакуації тримається добре, незважаючи на той жах, який вона пережила", - підкреслила вона в бесіді з кореспондентом NewsRoom.

Студентка вважає, що причиною того, що сталося в Нових Санжарах стала відсутність у людей необхідних знань, а також, у деяких з них, співчуття і людяності.

читайте також"Я ошелешений": Кравчук приплів одностатеві шлюби до протестів у Нових Санжарах"Виходячи з коментарів від наших співвітчизників в соцмережах, такого і варто було очікувати. Дезінформація в інтернеті, пов'язана з вірусом, викликала таку реакцію у людей. Якщо такими можна назвати тих, хто влаштовував "мітинги". Було страшно на це дивитися, тим більше, коли в цьому автобусі перебувала близька мені людина", - додала Рустамова.

Нагадаємо, в Україні почалася справжня паніка після того, як стало відомо про те, що евакуйовані з Китаю українці перебуватимуть на карантині в медичній установі.

читайте такожБитва в Нових Санжарах - справжній день народної єдності

Після повідомлення тернопільських ЗМІ про наміри привезти в санаторій Медобори евакуйованих з Китаю українців люди облаштували цілодобовий блокпост на дорозі.

Крім того, в селищі міського типу Шкло Яворівського району Львівської області місцеві жителі вийшли на акцію протесту після того, як з'явилася інформація про розміщення в місцевому санаторії евакуйованих з Уханя українців.

читайте такожПротести в Нових Санжарах - тривожний дзвінок для влади

20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття в медичний центр МВС, розташований у їх населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протестувальники кидали в автобуси каміння. В одному з автобусів розбили скло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти