"Зелений коридор" із Сум та Маріуполя: почалася евакуація людей

8 березня 2022, 11:30
У міста також направлять гуманітарну допомогу.
'Зелений коридор' із Сум та Маріуполя: почалася евакуація людей
Скріншот з відео

У Сумах і Маріуполі почалася евакуація мирних жителів, які постраждали від російського вторгнення в Україну.

Так, відео колони транспорту, яка вже вирушила з Сум до Полтави, опублікував заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко в Telegram.

"Перша колона вирушила з міста о 9:008 березня 2022 року.Коридор у режимі тиші обіцяли з 9 до 21 години. Можна вирушати своїм транспортом, друга колона формується для виїзду близько 13:00.(виїзд з Сум з боку педагогічного університету). Також будуть організовані автобуси", - пояснив порядок роботи "зеленого коридору", - голова Сумської ОДА Живицький.

Автобуси для евакуації вже вирушили із Запоріжжя до Маріуполя, також відправлено гуманітарний вантаж.

Спеціально для евакуації мирних жителів Маріуполя за єдиним маршрутом, захисниками міста було вжито низку заходів, повідомили у полку Азов.

"Розчищення дороги від мін, знято інженерні загородження та інше. Прямо зараз, не упускаючи маріупольців із міста, ворог розпочав атаку на Маріуполь саме в цьому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр, міністр із питань реінтеграції Ірина Верещук заявила, що Україна, Росія і Червоний Хрест погодили гуманітарний коридор для евакуації з Сум.

"Тобто документальне підтвердження має і Червоний Хрест, і ми як сторона, з якою узгоджувалося відкриття гуманітарного коридору", - зазначила Верещук.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти