Зеленський виступить у Раді: ЗМІ дізналися, про що говоритиме президент

20 жовтня 2020, 07:34
Виступ президента України Володимира Зеленського заплановано на 10:30 у вівторок, 20 жовтня.
Зеленський
Володимир Зеленський сьогодні виступить зі зверненням до парламенту / УНІАН

У вівторок, 20 жовтня, відбудеться засідання Верховної Ради, в рамках якого очікується звернення президента Володимира Зеленського до парламенту.

Глава держави порушить теми коронавірусу, створення Кримської платформи, стратегії розвитку економіки Донбасу, а також розвитку Збройних сил України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в Офісі президента.

Послання Зеленського до Ради - про що говоритиме президент

Володимир Зеленський закличе громадян дотримуватися вимог захисту від коронавірусної інфекції. Зокрема, він має намір звернутися до громадян, які, незважаючи на страхітливу статистику, або взагалі не носять маски, або роблять це для галочки.

відео дня

У посланні Зеленського буде акцент на питанні Криму та створенні формату Кримська платформа, спрямованого на координацію міжнародних зусиль щодо захисту прав кримчан та деокупації півострова.

Президент Зеленський має намір роз'яснити, чому необхідний новий економічний підхід до ситуації на Донбасі. Джерело в ОП уточнило, що для того, щобы побудувати "новий Донбас, сильний, сучасний, безпечний і багатий", потрібні особливі економічні умови, Стратегія розвитку економіки Донецької та Луганської областей, що включає податкові та митні преференції, страхування військово-політичних ризиків для інвесторів, арбітраж за міжнародними стандартами".

Глава держави також зробить акцент на розвитку Збройних сил України.

"Були фейкові повістки до військкомату, страшилки, що Зеленський розвалить армію. Все це було. Але є незаперечні факти: у 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України, за часів коронакризи він не зменшився на жодну гривню. І не потрібно розганяти "зраду", що в 2021 році будуть скорочені кошти на армію. Крім того, Україна починає будувати дві Військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону", - розповіло джерело в ОП.

Нагадаємо:

  • Раніше в пресі повідомлялося, що президент Володимир Зеленський виступить в Раді у вівторок, 20 жовтня. Темою його доповіді стане визначення стратегічного розвитку України.
  • Пленарне засідання Верховної Ради розпочнеться о 10:00. Виступ президента України Володимира Зеленського заплановано на 10:30.
  • Як розповів глав ВРУ Дмитро Разумков, на засіданні 20 жовтня Рада не має наміру розглядати проект бюджету на 2021 рік. Парламентарій затверджуватимуть документ після місцевих виборів, які пройдуть 25 жовтня.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти