"Збройні сили справляються": Світан назвав найскладніший напрямок для ЗСУ

15 липня 2023, 11:31
Світан заявив, що перед росіянами стоїть завдання – змусити нас використовувати стратегічні резерви.
Українські військові, Роман Світан
Українські військові, Роман Світан / 53 ОМБр імені Володимира Мономаха, скрін

Найскладніший напрямок для ВСУ - луганський. Це найдальше плече наших поставок військової амуніції, зате це найкоротше плече поставок амуніції у росіян, заявив військовий експерт, полковник запасу Роман Світан

В інтерв'ю Главреду він підкреслив, що Луганський фронт - найпроблематичніший для України, але там справляються і генерали, і начальник сектора, і збройні сили, що знаходяться на Луганському напрямку – всі вони намагаються утримати російські війська без використання стратегічних резервів, що дуже важливо.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

відео дня

Світан заявив, що перед росіянами стоїть наступне завдання по Луганському напрямку – змусити нас використовувати там стратегічні резерви.

"На всіх інших напрямках трохи простіше. На Донецькому напрямку зараз перспективним є район Бахмута, де можна зрізати бахмутсько-соледарський виступ. На Запорізькому напрямку дві локації у напрямку до Азовського моря виглядають сьогодні перспективними. Як тільки підсохне лівий берег Дніпра, відкриється і Херсонський напрямок, і можна буде починати операцію з форсування річки і виходу в Крим. Тобто скрізь, на всіх трьох напрямках, є позитивні моменти. Проблема тільки по Луганському", - підсумував експерт.

Контрнаступ Збройних сил України

Нещодавно у Пентагоні оцінили прогрес контрнаступу ЗСУ. Зараз почалася серединна фаза контрнаступу Захисників України. Бійці ЗСУ намагаються знайти слабкі місця в обороні російських окупантів, заявив заступник глави Пентагону США з політичних питань Колін Каль.

Раніше президент України Володимир Зеленський висловився про контрступ ЗСУ. За його словами, незважаючи на нешвидке просування, ініціатива на фронті - у Сил оборони України, які просуваються вперед.

"Що стосується контрнаступу. Ми наступаємо. Ініціатива зараз у нас. Наступ не швидкий, це факт. Але, тим не менш, ми йдемо вперед, а не рухаємося назад, як росіяни. Тому я бачу в цьому позитив", - сказав Зеленський під час спільної з президентом Чехії Петром Павелом прес-конференції в Празі.

Як зазначив радник Маріупольського градоначальника Петро Андрющенко, захисники Маріуполя можуть взяти участь у контрнаступі. Герої оборони Азовсталі невипадково повернулися додому саме в момент контрнаступальної операції ЗСУ, вважає Андрющенко.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти