У ТКГ пояснили підґрунтя роздачі росіянами в ОРДЛО паспортів

22 лютого 2021, 14:19
На думку члена української делегації на переговорах в ТКГ журналіста Сергія Гармаша, в масовій роздачі паспортів є чітка закономірність.
Паспорт
У ТКГ пояснили підґрунтя роздачі росіянами в ОРДЛО паспортів / пресслужба ДПСУ

Тимчасово окуповані райони Донбасу напередодні прийдешніх осінніх виборів до Державної Думи РФ стають "сірою" зоною для виборчого процесу в Росії. Таку думку висловив член української делегації на переговорах у ТКГ журналіст Сергій Гармаш.

"Окупований Донбас стає сірою зоною для виборчого процесу в Росії. Фактично полем фальсифікації російських виборів. Оскільки ніхто не може, по-перше, проконтролювати скільки насправді паспортів видано; по-друге, скільки з новонавернених росіян ‒ донеччан прийдуть на ці вибори", - написав журналіст.

Гармаш прокоментував недавнє повідомлення високопоставленого російського поліцейського чиновника Олега Агаркова, який нещодавно говорив, що вже 639 тисяч жителів ОРДЛО отримали російські паспорти. Журналіст піддав сумніву цю статистику, оскільки три тижні тому депутат Держдуми Андрій Козенко заявляв ‒ російське громадянство отримали понад 400 тисяч жителів ОРДЛО.

"Тобто, виходить, що або депутат некомпетентний, або Росія за двадцять днів видала майже 150 тисяч паспортів. Ну, або ростовський мент просто бреше. Для порівняння, більш рання статистика, що наводиться в російських же джерелах, говорить, що за 8 місяців 2020 року РФ видала жителям окупованого нею Донбасу 254 тисячі паспортів. 254 тисячі - за 8 місяців! Очевидно, що видати 150 тисяч за три тижні росіяни не могли", - говорить Гармаш.

На його думку, факт масової роздачі паспортів говорить про те, що є план проведення голосування на виборах до Держдуми РФ у вересні 2021 року в межах ОРДЛО. Гармаш впевнений, що владі Росії потрібні нові виборці для фальсифікації голосів на них.

читайте такожУ слузі народу запропонували саджати українців, які приховують паспорти РФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Станом на 18 лютого кількість жителів тимчасово окупованих бойовиками районів Донецької та Луганської областей, яким росіяни видали паспорти РФ, перевищило 600 тисяч осіб, заявив керівник главку МВС Росії по Ростовській області Олег Агарков.
  • Депутат з фракції Слуга народу Олександр Мережко влада України не може автоматично позбавляти громадянства тих українців, які живуть в анексованому РФ Криму / тимчасово окупованих районах Донбасу й отримали російські паспорти.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти