В Одесі радикали побилися з поліцією після вироку Стерненку

23 лютого 2021, 12:32оновлено 23 лютого 2021, 14:48
Відомий український активіст Сергій Стерненко отримав вирок в Одеському Приморському районному суді - у справі про викрадення і розбійний напад.
Стерненко
Сергій Стерненко / УНІАН

Приморський районний суд Одеси визнав винним активіста Сергія Стерненка у викраденні й розбійному нападі на депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича у 2015 році й засудив його до семи років і трьох місяців в'язниці з конфіскацією половини майна.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав сам Стерненко.

"7 років і 3 міс позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Спасибі Венедиктовій, Татарову і Труханову за це рішення. Особлива подяка Зеленському", - йдеться в повідомленні.

В Одесі радикали побилися з поліцією після вироку Стерненку

Суд констатував, що Стерненко у складі організованої групи здійснив викрадення людини й використовував для цього зброю. Хоча і не мав права на його носіння.

Обтяжливою обставиною суд порахував той факт, що Стерненко пішов на злочин через політичні погляди Сергія Щербича.

Аналогічне рішення суд озвучив щодо другого обвинуваченого у справі - Руслана Демчука.

Стерненка прямо в залі суду закували в наручники й під конвоєм відправили до місця утримання під вартою. За словами адвокатів активіста, його перші тижні триматимуть у шостому, "карантинному", корпусі Одеського слідчого ізолятора.

Після винесення вироку Стерненка і Демчука поліція з боями виводила з будівлі суду. Як повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews, активісти заблокували рух транспорту біля суду і влаштували кілька сутичок з правоохоронцями.

читайте такожГоловний висновок із справи Стерненко

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У вересні 2015 року Сергія Стерненка (тоді - лідера одеського осередку праворадикальної організації "Правий сектор") і його соратника Руслана Демчука затримали - за підозрою у викраденні депутата Комінтернівської райради Одещини Сергія Щербича у квітні 2015 року.
  • Згодом обох звільнили під заставу. Стерненко також пред'явили звинувачення у незаконному зберіганні зброї, яку він, за його словами, добровільно здав правоохоронцям.
  • Стерненко заперечував свою причетність до викрадення і наполягав на тому, що справа політично мотивована.
  • Крім того, активіст також є фігурантом справи, в рамках якої його звинувачують в умисному вбивстві Івана Кузнєцова і нанесення поранень Андрію Ісайкулу. Сам Стерненко стверджує, що діяв у рамках законного самозахисту. Ця справа також розглядається в Приморському суді Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти