Вбивство пішохода в центрі Києва: в поліції повідомили подробиці

19 лютого 2021, 19:25оновлено 19 лютого 2021, 21:00
Водій влаштував бійку біля театру Івана Франка, і вбив перехожого.
Вбивство пішохода в центрі Києва: в поліції повідомили подробиці
У Києві водій вбив пішохода / t.me/KyivOperativ

У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті пішохода в результаті конфлікту з водієм. Про це йдеться в повідомленні прессекретаря прокуратури Києва Надії Максимець в Facebook.

Вона нагадала, що трагічний інцидент стався сьогодні близько 15:00 на вул. Архітектора Городецького.

За попередніми даними, водій автомобіля Hyundai, в ході спонтанного конфлікту з пішоходом, вийшов з машини та кілька разів його вдарив. В результаті отриманих травм чоловік помер.

"Водій з місця пригоди зник і після оголошення оперативного плану" Перехоплення "був зупинений екіпажами патрульної поліції на розі вул. Братиславській і Стальського на Лівому березі", - йдеться в повідомленні.

Водієм Hyundai виявився громадянин Азербайджану 1992 року народження, який має посвідку на проживання в Україні. Померлий пішохід - киянин, 1969 року народження.

Як зазначила Максимець, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу ( "умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого"). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Зараз вирішується питання про повідомлення водієві про підозру і обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Печерського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6.

У центрі Києва, 19 лютого, водій через конфлікт вбив перехожого прямо на проїжджій частині. Як повідомляють очевидці, водій вибіг з авто і двічі вдарив чоловіка по голові.

Після другого удару чоловік впав на землю і вдарився головою об бруківку, в результаті чого помер, а водій, який завдав смертельного удару, сів у свою машину і зник.

"Сьогодні вдень по Києву була введена операція з розшуку і затримання водія автомобіля Hyundai Sonata сірого кольору. Водій цього автомобіля біля театру Івана Франка в центрі Києва під час конфлікту з перехожим завдав йому 2 удари по голові", - повідомляє Київ Оперативний в Telegram.

На відео з камер спостереження видно, що конфлікт стався біля пішохідного переходу.

Як повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко, водія о 15:58 затримали на перехресті вулиць Братиславської та Стальського в Дніпровському районі столиці.

"На його вирахування, орієнтування і затримання поліцейськім знадобилось трохи більше години. За загибель людини водію тепер треба буде відповідати своєю свободою", - зазначив Антон Геращенко в Facebook.

Вбивство пішохода в центрі Києва: в поліції повідомили подробиці

Увага! Відео 18+

Як раніше повідомляв Главред:

  • У Волинській області в одному з автобусом між двома пасажирками сталася бійка через недотримання карантинних правил.
  • Також у Білій Церкві Київської області конфлікт у маршрутному автобусі, який виник через не одягнену маску, закінчився жорстокою бійкою.
  • У Миколаєві поліцейські зупинили автомобіль, яким керував водій у стані алкогольного сп'яніння. На Олександра Жолобецького наділи наручники після того, як він спробував сховатися від поліції, а після влаштував бійку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти