У лікарні Красногорівки після обстрілу COVID-відділення сталася трагедія

5 травня 2021, 20:55оновлено 5 травня 2021, 21:42
У момент обстрілу в палатах на лікарняних ліжках і з кисневими масками знаходилося 38 хворих і медперсонал.
Бойовики обстріляли лікарню
Бойовики обстріляли лікарню на Донбасі / facebook.com/pressjfo.news

У прифронтовій Красногорівці після обстрілу бойовиками лікарні з хворими на коронавірус в медустанові помер один з пацієнтів.

Як повідомляє ТСН, смерть людини настала, імовірно, через стрес і хвилювання.

У загиблого була важка форма COVID-19. Всього в двох корпусах лікарні було близько 60 осіб. 120-міліметрова міна, яку випустили бойовики "ДНР", вибухнула якраз між двома корпусами клініки, ближче до адміністративно-господарської будівлі біля ганку.

Навпроти розташоване двоповерхове терапевтичне відділення, яке переобладнали під інфекційне - більшість пацієнтів там з коронавірусом.

У момент обстрілу в палатах на лікарняних ліжках і з кисневими масками знаходилося 38 хворих і медперсонал.

На місці вранці працювали сапери, поліцейські, військові, рятувальники ДСНС. Ліквідація наслідків обстрілу триває.

За інформацією штабу ООС, окупанти відкрили вогонь у напрямку Красногорівки 4 травня близько 21:25. Обстріли велися з гранатометів, мінометів калібру 120 мм і БМП і тривали близько години.

читайте такожБойовики на Донбасі обстріляли ЗСУ, українська армія несе втрати

"В результаті обстрілу, були пошкоджені Центральна лікарня, яка знаходиться за адресою вул. Нахімова 1а, медичний автомобіль і навколишні будівлі. У той час в лікарні перебувало 45 хворих, що проходять лікування від коронавірусу. У будівлях вибило скло, пошкоджено лінії електропередач", - йдеться в повідомленні.

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Верховна Рада 30 березня прийняла постанову із засудженням загострення Росією бойових дій на Донбасі 26 березня, в результаті якого четверо українських військових загинули, а двоє - отримали поранення.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розкрив деталі загибелі 4 українських військових на Донбасі поблизу Шумів. За його заявою, військові загинули від снайперського пострілу, під час розмінування району насосної станції.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що нинішня ескалація на Донбасі з боку Росії є найбільш системною і масштабною за останні роки. За його словами, Росія своїми діями завела ситуацію в глухий кут, виходом з якого є тільки дипломатія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти