Зустрічали оплесками: в Укрексімбанку звільнили причетного до атаки на журналістів Схем Тельбізова

13 листопада 2021, 16:17
238
Главу департаменту безпеки Укрексімбанку Тельбізова зустріли з оплесками після його повернення на роботу.
Зустрічали оплесками: в Укрексімбанку звільнили причетного до атаки на журналістів Схем Тельбізова
Тельбізов повернувся на роботу під оплески, проте незабаром був звільнений / скріншот YouTube

Директора Департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігоря Тельбізова, якого відновили на посаді після скандальної ситуації з журналістами програми Схеми, звільнили. На роботі його зустріли оплесками. Однак за рекомендацією наглядової ради банку Тельбізова все ж таки відправили у відставку.

Як повідомили пресслужба банківської установи 12 листопада, наглядова рада ретельно вивчила ситуацію і одноголосно ухвалила рішення про відставку Ігоря Тельбізова з посади голови Департаменту безпеки Укрексімбанку. Також звільнили й начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осипова.читайте такожПривіт з 90-х, або про що свідчить скандал в Укрексімбанку

Примітно, що звільнення високопоставлених співробітників банку відбулося після того, як в Мережі з'явилося відео, на якому відновлений на посаді Тельбізов повертається на роботу під оплески.

У наглядовій раді Укрексімбанку підкреслили, що Тельбізов і Осипов не можуть виконувати свої обов'язки належним чином. Вони звільнені за статтею Кодексу законів про працю про невідповідність займаній посаді.

При цьому вони проходять обвинуваченими у кримінальному провадженні про перешкоджання роботі журналіста. Засідання суду має відбутися 29 листопада. Банк ще не надав інформації про результати внутрішнього розслідування події.

Наразі звільнені всі четверо учасників інциденту, пов'язаного зі скандальною ситуацією з журналістами програми Схеми. Йдеться про голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера, прессекретаря Володимира Пікалова, а також Тельбізова і Осипова.

Скандал з нападом на журналістів Схем

На початку жовтня стався скандал за участю керівництва Укрексімбанку і журналістів програми Схеми. Голову правління банку Мецгера та інших співробітників банківської установи звинуватили в неправомірному застосуванні сили і перешкоджанні журналістській діяльності.

4 жовтня журналісти прийшли на інтерв'ю з Мецгером. За їх версією, він виступив проти одного з питань, після чого щодо оператора була застосована фізична сила. Камеру у журналістів відібрали, а записи інтерв'ю видалили.

Втім, за добу ролик вдалося відновити. На ньому помітно, як голова правління банку Мецгер просить охорону відібрати техніку у журналістів. Він вимагав зупинити інтерв'ю після резонансного питання про документи, які можуть бути пов'язані з "ДНР".

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

В Укрексімбанку відкидали звинувачення і заявляли, що журналісти влаштували провокацію і хотіли заволодіти банківською таємницею.

Схеми показали розслідування, в якому йдеться про те, що Укрексімбанк, який належить державі, наприкінці квітня нинішнього року видав 60 мільйонів гривень підприємцю, які працює в окупованих російсько-терористичними військами районах Донецької області. Кредитний договір опинився в розпорядженні журналістів.

У матеріалі йдеться про те, що кредит отримав бізнесмен Сергій Брюховецький з метою викупу ТРЦ SkyMall у Києві. Вказується, що він є співвласником однієї з компаній, яка займається обладнанням для ремонту шахт в окупованій горлові і зареєстрована за так званими "законами ДНР".

Голова правління Укрексімбанк Мецгер спростував видачу кредитів підприємствам, пов'язаним з "ДНР", проте підтвердив, що банк видавав кредит у розмірі 60 мільйонів гривень під заставу ТРЦ SkyMall.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти