Тупицький поскаржився на "шоу з повісткою" після відпочинку, в Офісі генпрокурора відповіли

13 січня 2021, 19:28оновлено 13 січня 2021, 20:07
Відсторонений указом президента голова КСУ заявив, що його намагаються дискредитувати.
Тупицький очолив КСУ
Тупицький поскаржився на "шоу з повісткою" після відпочинку / УП

Відсторонений указом президента голова Конституційного Суду Олександр Тупицький заявив, що дізнався "з перевірених джерел з посиланням на Офіс президента" про підготовку оголошення йому підозри прямо в будівлі аеропорту в Києві, куди він з сім'єю повернеться з відпочинку.

Тупицький у своїй заяві, розміщеній на сайті КСУ, стверджує, що ввечері 13 січня після повернення з родиною до Києва у будівлі аеропорту за участю окремих ЗМІ та громадських активістів "планується проведення публічного "шоу" з інсценуванням вручення підозри".

Відсторонений указом президента голова суду заявив, що це чергова спроба дискредитувати його як суддю і голову КС.

На його думку, метою цього є "дестабілізація і блокування роботи суду з розгляду суспільно значущих справ, зокрема справи щодо ринку землі".

Що кажуть в Офісі генпрокурора

В Офісі генпрокурора заявили, що не збираються знову повідомляти про підозру Тупицькому, бо статус підозрюваного у нього вже є.

"Офіс генпрокурора не планує і не планував повідомлення про підозру. Голова Конституційного Суду України вже є підозрюваним - він був належним чином і за законною процедурою сповіщений про підозру 28 грудня 2020 року", - заявили в Офісі генпрокурора в коментарі УП.

Справа Тупицького - про що йшлося раніше:

  • 12 січня в КСУ заявили, що голова суду Олександр Тупицький перебуває у відпустці і відпочиває разом зі своєю сім'єю в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вартість путівки становить 242 116 гривень.
  • 6 січня стало відомо, що Олександр Тупицький покинув територію України разом зі своєю сім'єю і відправився в ОАЕ.
  • 5 січня в КСУ провели засідання і зробили заяву про те, що Зеленський не мав права на відсторонення Тупицького. Згідно з версією інстанції, відсторонити голову Конституційного Суду можна тільки в разі відсторонення судді, його затримання або взяття під варту.
  • 29 грудня президент України Володимир Зеленський за підсумками позачергового засідання РНБО підписав указ, згідно з яким голова КСУ Олександр Тупицький тимчасово відсторонюється від виконання своїх повноважень на 2 місяці.
  • 28 грудня голову КСУ Олександра Тупицькього викликали на допит до Генпрокуратури з метою вручення йому підозри у справі про приватизацію зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області. Тупицький на виклик не з'явився, після чого Офіс генпрокурора звернувся до президента Володимира Зеленського з клопотанням про тимчасове відсторонення судді від займаної посади у зв'язку з кримінальним провадженням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти