Ситуація погіршилась: скільки РФ вдалося окупувати українських територій

15 жовтня 2024, 16:19
356
Останні два місяці окупаційні війська активніше захоплювали українські території, ніж за увесь попередній рік.
Армия РФ, карта Донеччины
Нестача зброї від західних партнерів позначається на ситуації на фронті / Колаж: Главред, фото: pixabay, скрін з DeepState

У серпні та вересні 2024 року армія країни-агресора Росії захопила у 5,5 разів більше територій, ніж у 2023 році. Про це повідомляє UA War Infographics у Telegram.

За даними каналу, у період з січня по липень 2024 року РФ вдавалося захоплювати максимум по 200 квадратних кілометрів щомісяця, а вже в серпні це число зросло до 351, у вересні - до 468 квадратних кілометрів.

Аналітики стверджують, що у вересні кількість бойових зіткнень, порівняно з серпнем також зросла, на 17,6%.

відео дня

"Головні причини - дефіцит зброї (західні партнери не встигають за потребами України і своїми обіцянками) та зміна в російській тактиці", - йдеться у повідомленні.

Що таке UA War Infographics?

UA War Infographics - український Telegram-канал, за яким стежать понад 24 тисячі користувачів. Публікує інфографіки про війну в Україні, в яких автори боряться з пропагандою.

Просування армії РФ на фронті в Україні

Нещодавно російські окупанти нещодавно просунулися поблизу Торецька. За даними аналітиків ISW, 12 і 13 жовтня російські загарбники наступали під Торецьком та в районі Щербинівки.

Ситуація погіршилась: скільки РФ вдалося окупувати українських територій
Торецьк / Інфографіка: Главред

Нагадаємо, на початку жовтня окупанти здійснили прорив, захопивши селище Острівське та вийшовши до берегів Курахівського водосховища. Тепер окупанти знаходяться лише за 2 км від міста та продовжують наступати, попри великі втрати.

Російські окупанти проснулися біля декількох населених пунктів на Донеччині, зокрема біля Калинівки, Часового Яру, Григорівки, Вугледара, Ольгівки та в Цукуриному і Золотій Ниві.

Читайте також про ситуацію на фронті:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти