Російська ППО ймовірно збила свій же літак Су-35 під Токмаком – розвідка Британії

4 жовтня 2023, 11:37
Для окупантів втрата такого літака є непересічною подією. У британській розвідці кажуть, що це може бути всього 5-й літак такого типу, який втратили загарбники.
Взрыв, российский самолет Су-35
Російська ППО ймовірно збила свій же літак Су-35 під Токмаком/ колаж: Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Розвідка Міноборони Великої Британії вважає, що російський винищувач Су-35 над Токмаком у кінці вересня збили самі ж окупанти. Про такі висновки повідомляється у звіті британської розвідки від 4 жовтня.

На думку експертів, російські сили протиповітряної оборони 28 вересня самі збили літак окупантів Су-35 над Токмаком у Запорізької області. Зазначається, що втрата такого повітряного судна є непересічною подією, адже це найпередовіша модель російських бойових літаків. У британській розвідці кажуть, що втрата Су-35 наприкінці вересня можливо є всього п’ятою втратою такого літака для окупантів.

Також у розвідці Міноборони Великої Британії звернули увагу, що Токмак є серйозно укріпленим місцем, там окупанти часто розташовують основний командний пункт цієї ділянки фронту. Місто розташоване всього за 20 кілометрів від лінії фронту.

відео дня

"Такі командні пункти зазвичай захищають спеціально визначеними для цього системами ППО малої і середньої дальності. Їх майже точно тримають у стані дуже високої готовності, оскільки Україна продовжує завдавати ефективних ударів в глибині тилу противника по подібних цілях", – йдеться у звіті британської розвідки.

Знищення російських літаків

Наприкінці серпня повідомлялося, що Україна знищила або пошкодила 24 російські літаки в РФ Криму та Білорусі. Україна могла здійснити щонайменше дев'ять успішних атак по авіабазах Росії, тимчасово окупованому Криму та Білорусі, знищивши при цьому 24 літаки, зазначалося у ЗМІ.

Нагадаємо, у вересні під Москвою диверсанти підірвали 2 літаки і гелікоптер. Невідомі особи заклали вибухівку і підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20, які відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення, і вертоліт МІ-28Н. Після диверсії серед військового керівництва російської окупаційної армії почалася істерика, адже на цьому аеродромі також базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" і спеціальні літаки (літаки-розвідники).

Розвідка Великої Британії зазначала, що з початку повномасштабного вторгнення РФ у боях втратила 90 літаків. Країна-агресор зазнає колосальних втрат на полі бою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти