Чи отримає Україна швидко назад Крим та Донбас після розпаду РФ: прогноз експерта

7 липня 2020, 20:40оновлено 7 липня 2020, 21:11
Зараз Київ не може успішно реалізувати реінтеграцію частини Донбасу, вважає експерт.
Експерт вважає, що після розпаду РФ Україна не зможе швидко реінтегрувати окуповані території – Реінтеграція Донбасу та Криму
Після розпаду РФ Україна не зможе швидко реінтегрувати окуповані території, вважає експерт / УНІАН

Розпад Російської Федерації не означає, що Україна зможе швидко повернути Крим та захоплену частину Донбасу.

У Києва немає достатньо ресурсів, щоб втілити у життя успішну реінтеграцію захоплених територій, якщо раптом завтра РФ піде з Донбасу, розповів експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса на чаті в Главреді.

Співрозмовник додав, що у нашій країні просто немає концепції реінтеграції та бачення того, як ми будемо повертати ці території, не створюючи нових проблем та конфліктів.

відео дня

"Я вважаю, що розпад Росії не означає, що ми зможемо швидко повернути Крим та Донбас. Навіть сьогодні ми не маємо достатньо фінансових, економічних та політичних ресурсів, щоб провести успішну реінтеграцію окупованих територій, якщо раптом завтра Росія піде з Донбасу...", – сказав він.

На його думку, розпад РФ може створити дуже серйозну військово-політичну кризу, яка стане загрозою для безпеки нашої країни, та з якою українська сторона буде змушена якось справлятися.

читайте такожРосія готова піти на поступки Україні щодо Донбасу: у Кабміні розповіли деталі"...Донбас, як черговий депресивний та дотаційний регіон, Росії де-юре не потрібен. У неї немає фінансових ресурсів для його повноцінної підтримки, немає бажання включати його до складу та підривати всю свою переговорну позицію з Заходом, наражаючись на нові міжнародні санкції", – вважає Куса.

Раніше однокурсник російського президента Володимира Путіна по інституту КДБ, колишній радянський розвідник Юрій Швець говорив, що доля Донбасу та Криму залежить від ситуації в РФ. Екс-розвідник прогнозував, що теоретично повернення захоплених територій під контроль Києва можливо у 2020 чи у 2021 році.

Агресія РФ у Криму і на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" і оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину території Донецької і Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти