Підвищення пенсій у липні не буде: коли Мінсоцполітики оформить надбавку

29 червня 2021, 09:28оновлено 29 червня 2021, 10:02
У бюджеті України банально не вистачило коштів на липневе підвищення для українських пенсіонерів. Саме про це детально говорять у Мінсоцполітики.
Пенсія
Підвищення пенсій у липні не буде / УНІАН

Підвищення пенсій відклали і з 1 липня українці старше 75 років не отримають додаткові 400 гривень до щомісячних пенсій. Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами чиновниці, додаткових грошей влітку нинішнього року чекати не варто. А підвищення пенсій для українців 75+ перенесли на жовтень.

Також чиновниця нагадала, що надбавка до пенсій знецінюватися не буде. І вже з наступного року підлягатиме індексації.

"Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трошечки ресурсу. Але головне було - зробити індексацію пенсій від березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму "75 плюс". По 400 гривень всі отримають і будуть її отримувати щомісяця", - наголосила вона.

читайте такожПенсії, тарифи та YouTube: що змінюється з 1 червня 2021 року в Україні

Нагадаємо, з 1 червня 2021 року право на підвищення пенсії мають право працюючі пенсіонери, яким виплати були призначені до Квітня 2019 року.

Як повідомлялося, в Україні скасували примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня. В Україні відклали обов'язкове переведення виплат пенсії.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський заявляв: компанія змушена припинити доставку пенсій, оскільки Кабмін так і не вирішив питання оплати державою даної послуги.

Як говорила міністр соцполітики Марина Лазебна, з 4 березня 2021 року з 11,1 мільйона українців доплати отримають вісім мільйонів пенсіонерів, а середній розмір підвищення становитиме близько трьохсот гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти