Удар у відповідь Тупицького: відсторонений від посади голова КСУ звернувся до суду

23 січня 2021, 18:36оновлено 23 січня 2021, 19:26
Відповідачем у справі виступає Управління державної охорони.
Тупицький очолив КСУ
Олександр Тупицький / УП

Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький подав до Окружного адміністративного суду міста Києва на Управління державної охорони.

Відповідні документи від Тупицького надійшли 19 січня 2021 року, йдеться в матеріалах, розміщених на порталі Судова влада України.

"Відповідач: Управління державної охорони України, позивач: Тупицький Олександр Миколайович, 3-я особа: Державне бюро розслідувань", - йдеться на сайті.

У справі не призначений склад суду. Його розглядатиме суддя Ярослава Добрянська.

Предмет позову- "Заборона вчиняти дії".

Удар у відповідь Тупицького: відсторонений від посади голова КСУ звернувся до суду

читайте такожКоролівська вілла за сотні тисяч: у Мережі показали, де Тупицький відпочиває в ОАЕ

Криза навколо Конституційного Суду:

  • 28 грудня голова КС Тупицький не з'явився на виклик в офіс генпрокурора. Повідомлення про підозру у підкупі свідка та у завідомо неправдивих свідченнях свідка йому надіслали поштою.
  • За даними слідства, з корисливих мотивів і в особистих інтересах і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду Тупицький вплинув на свідка у кримінальному провадженні шляхом підкупу для того, щоб він відмовився від дачі показань або дав неправдиві свідчення.
  • Крім того, Тупицький тричі протягом 2018-2019 років давав слідчому управлінню спецрозслідувань Генпрокуратури неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів стороною захисту у кримінальному провадженні щодо заволодіння майновими активами Зуївського енергомеханічного заводу.
  • Також в офісі генпрокурора заявили, що направлять клопотання президенту про відсторонення Тупицького з посади судді.
  • 29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді КС строком на два місяці.
  • 30 грудня правовий департамент Секретаріату Конституційного Суду оприлюднив коментар, в якому заявляється про незаконність і неконституційність Указу президента про відсторонення Тупицького.
  • У свою чергу, в офісі президента заявили, що будь-які "заяви", розміщені на сайті Конституційного Суду і щодо яких суд не приймав рішень, є юридично нікчемними.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти