На Донбасі ЗСУ збили російський безпілотник

8 травня 2021, 12:59
З початку травня військовослужбовці збили два таких БПЛА. Ці безпілотники є незаперечними доказами російської військової агресії проти України.
безпілотник РФ
Безпілотник російського виробництва збили на Донбасі / Фото facebook.com/pressjfo.news

У районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) українські військові збили безпілотні літальні апарати російсько-окупаційних військ.

Як повідомляє пресслужба штабу ООС в Facebook, з початку цього року значно збільшилася кількість випадків застосування російсько-окупаційними військами безпілотників. Цілями таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказівок, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв.

З початку травня 2021 року військовослужбовці збили два таких літальних апарати.

"Перший такий випадок стався 3 травня на Світлодарському напрямку неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів і здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 6 травня поблизу селища Гранітне вогнем зі стрілецької зброї був збитий безпілотник противника, який вів повітряну розвідку. Цей БПЛА також був російського виробництва і перебуває на озброєнні сухопутних військ держави-агресора.

"Зафіксовані факти є прямими та неспростовними доказами російської військової агресії проти України. Зазначені БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на сході України", - зазначили в штабі ООС.

Як повідомляв Главред:

  • Збройні Сили України почали використання українського безпілотного комплексу Windhover, який успішно пройшов випробування і допущений до експлуатації у військовій галузі.
  • Коптер, вигтовлений одеським підприємством Spaitech, може служити для виконання аеророзвідки, картографування місцевості з можливістю оперативно передавати інформацію і отримувати географічні координати в режимі реального часу.
  • Дані пристрої українські військовослужбовці масово почнуть отримувати в 2021 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти