Медик розповіла, чому в Києві та Україні складна ситуація з Covid-19

7 жовтня 2020, 19:37
Сімейний лікар зробила вельми похмурий прогноз з приводу захворюваності на коронавірус в країні та столиці.
Карантин
Медик розповіла, чому в Києві та Україні складна ситуація з Covid - 19 / УНІАН

У наступні місяці кількість хворих на коронавірусом-19 як в Україні, так і в Києві, буде тільки збільшуватися.

Про це повідомляє портал ТСН з посиланням на прогноз сімейного лікаря з Дарницького району столиці Марини Д.

За словами медика, дуже багато хворих на Сovid-19 пацієнти спокійно переміщаються по Києву, про позитивний результат тесту дізнаються із запізненням (в цей час заражаючи інших городян).

"У мене в черзі на прийом щодня десятки хворих на Сovid-19. Проблема ще в тому, що результати тестів, які свідчать про наявність у людини коронавірусу, приходять із запізненням, зазвичай через 5-6 днів. Зробити його також вдається не відразу. В цей час умовити пацієнта самоізолюватися практично неможливо. Людина приходить в лікарню і заражає інших: тих, хто в черзі, з якими їде, наприклад, в маршрутці й т.д. Це дійсно велика проблема", - розповіла сімейний лікар.

За словами медика, в Києві зараз дуже велика проблема з госпіталізацією хворих з підозрою на Covid-19. Одного хворого чоловіка швидка допомога возила шість годин по місту, але в лікарнях не було місця і всі відмовлялися госпіталізувати. Пацієнта довелося привезли назад додому.

Як стверджує сімейний лікар, ситуацію дещо виправляє те, що дуже багато українців хворіють в легкій формі і їм не потрібна термінова госпіталізація.

"Взагалі є три основні течії коронавірусу: перший ‒ коли страждає ніс, у людини зникає нюх і смак. Таких найбільше. Другий - коли виникають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. І третій - коли все починається з кашлю. Остання течія дуже складна, бо вона часто закінчується ускладненням у вигляді пневмонії", ‒ додала доктор.

читайте такожЛікар розповіла, коли коронавірус вбиває пацієнта

Коронавірус в Україні - що було раніше:

  • Головний санлікар Києва Олег Рубан заявив - нинішні антирекорди щодо захворюваності на Covid-19 у регіонах і в столиці пов'язано зі зростанням епізодів гострих респіраторних вірусних інфекцій, до яких належить і коронавірус.
  • До того лікар-анестезіолог Сергій Дубров, що в Україні продовжує швидко поширюватися небезпечний штам коронавірусу - з кожним днем стає все більше хворих, а у Covid-19 реєструють нові симптоми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти