"Хлопчику, горілочки нам принеси": Навальний вилетів до Москви

17 січня 2021, 16:20
На борту літака Перемоги у опозиціонера місце в 13-му ряду.
Навальний на борту літака
Навальний на борту літака / Фото Instagram

У неділю, 17 січня, російський опозиційний політик Олексій Навальний вилетів з Берліна до Москви рейсом російської авіалінії Перемога.

В соцмережі Instagram Навальний опублікував відео зі своєю дружиною Юлією. На кадрах вони знімають маски і цитують героїв фільму "Брат-2".

"Хлопчику, горілочки нам принеси. Ми додому летимо", - каже Юлія Навальна.

При посадці у літак Навальний сказав журналістам: "Я сподіваюся, що ми з вами долетимо. Я очікую в Москві прекрасної погоди -23 і приємного відчуття, що я добрався до свого рідного міста".

Як повідомляє телеканал Дождь, місце опозиціонера у літаку - в 13-му ряду. Час польоту до Москви - 2,5 години.

Нагадаємо, реєстрували Навального на рейс троє співробітників федеральної поліції - паспорти принесли в спеціальному чорному ящику. До літака політика привезли на чорній Audi з мигалками. Також у супроводі була друга урядова машина та екіпажі поліції.

Як повідомляв Главред, в Москві ретельно готуються до приїзду опозиціонера. В аеропорту Внуково, куди повинен прибути політик, чергують автозаки і ОМОН, поставлені металеві огорожі, затримуються прихильники Навального.

читайте такожНавальному вигідно, щоб його заарештували в Росії-експерт

Отруєння Навального та його повернення в Росію:

  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув нездужання під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і підключили до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.
  • Пізніше російському опозиціонеру стало краще. Навальний заявив, що планує повернутися в Росію, щойно дозволить здоров'я.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи Новачок.
  • Фонд боротьби з корупцією спільно з виданнями Bellingcat, The Insider і американським телеканалом CNN за участю порталу Der Spiegel випустили розслідування, в якому йшлося про причетність співробітників ФСБ до отруєння російського політика-опозиціонера Олексія Навального речовиною Новачок.
  • Пізніше сам Навальний опублікував запис своєї розмови зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, який був безпосередньо причетний до отруєння.
  • З розмови з'ясувалося, що Новачок був нанесений на нижню білизну Навального. А вижити політику-опозиціонеру вдалося завдяки оперативним діям пілота і лікарів, які вкололи йому атропін.
  • 13 січня Навальний заявив про повернення в Росію. За словами політика, він повинен прилетіти до Москви 17 січня.
  • Того ж дня в Мережі були опубліковані документи, з яких стало відомо, що Олексія Навального 29 грудня оголосили в розшук. Як стверджують у ФСВП, політик перестав з'являтися на виклики служби виконання покарань для проходження заходів з контролю, які він змушений проходити через умовну судимість у справі компанії Ів Роше.
  • 14 січня у ФСВП заявили, що по прибуттю на територію Росії Олексія Навального мають намір заарештувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти