Іран дав задню у питанні виплат сім'ям загиблих в катастрофі МАУ - МЗС

9 грудня 2020, 15:45оновлено 9 грудня 2020, 16:17
Переговори з іранською стороною про розміри компенсацій поки не починали.
Іран, літак, МАУ
Іран дав задню в питанні виплат сім'ям загиблих в катастрофі МАУ / Reuters

Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ поблизу Тегерана в січні цього року, заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в середу, 9 грудня.

"Оскільки передбачалося, що 200 млн будуть виділені саме з Фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій", - розповів Єнін в ефірі Громадського радіо.

До того ж, переговори з іранською стороною про розміри компенсацій поки не починали. Україна виходить з того, що розміри компенсацій значною мірою залежатимуть від обставин катастрофи та від рівня співпраці та забезпечення об'єктивного та неупередженого розслідування катастрофи.

"З моменту останнього раунду переговорів у справі катастрофи, який відбувся в Тегерані в жовтні, пройшло півтора місяця, а українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів і доказів", - додали в матеріалі.

Катастрофа МАУ в Ірані - про що йшлося раніше:

  • 25 листопада стало відомо, що влада Ірану планує виділити Україні компенсації у зв'язку з моторошною катастрофою літака МАУ під Тегераном в січні нинішнього року. Обіцяють, що гроші на це будуть закладені в Державному бюджеті Ірану на наступний рік.
  • 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, який виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, у тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великобританії.
  • За три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий "унаслідок ненавмисної людської помилки", і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.
  • 18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака до Франції на дослідження.
  • 21 липня очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що зчитування "чорних ящиків" літака пройшло успішно.
  • Пізніше Іран погодився виконати всі свої зобов'язання за міжнародними конвенціями у сфері авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти