В Україні стартувала автоматична фіксація порушень ПДР: перший штраф

1 червня 2020, 01:58
За лічені хвилини з початку доби водії вже заробили перші санкції.

З 1 червня з 00:01 почала працювати в Україні автоматична фіксація правопорушень на дорозі, і в цю ж хвилину перший штраф був відправлений порушнику правил дорожнього руху.

відео дня

Як повідомляє Патрульна поліція Києва в Facebook, налаштування системи тривало протягом декількох років, тому її запуск – це історичний момент.

За словами правоохоронців, контроль за порушеннями на дорогах дозволить істотно знизити аварійність і смертність.

"Історично першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму став автомобіль Audi Q7, який рухався по Чоколовскому бульвару в 00:01 хвилину зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеному швидкісному режимі на цій магістралі - до 70 кілометрів на годину. Цей автомобіль був зафіксований камерою, розташованою за адресою Чоколівський бульвар, 24", - повідомив в Facebook радник глави МВС Антон Геращенко.

Першим порушником ПДР стала жінка. На адресу її реєстрації прийде лист з повідомленням про правопорушення, з QR-кодом, за яким вона зможе подивитися відео з місцем і часом події. Сума штрафу складе 127,5 гривень. Однак у випадку несплати протягом десяти днів сума збільшиться до 255 гривень. Якщо порушник не сплатить штраф, то його стягненням займеться виконавча служба. Оскаржити рішення можна в законному порядку через суд або в Департаменті патрульної поліції.

Нагадаємо, раніше у МВС розповіли про запуск системи повної автоматичної фіксації порушень на дорогах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти