Експерт пояснив, навіщо на Кремль "повісили" провал кампанії вакцинації

1 квітня 2021, 10:56
Незадоволених в Україні називають "агентами Кремля", нагадав Костянтин Бондаренко.
Політолог оцінив провал кампанії вакцинації
Експерт оцінив ситуацію навколо дискредитації вакцинації в Україні / Reuters

Заява Служби безпеки України про те, що за дискредитацією вакцинації у нашій країні стоїть виключно Росія, є сумнівною, заявив політолог, історик, керівник фонду Українська політика Костянтин Бондаренко.

"Зрозуміло, що для влади це найзручніший спосіб – "призначити ворога", щоб потім на нього покладати відповідальність за всі проблеми, які виникають в Україні. Це - найпростіший для влади підхід", - пише він у матеріалі на Главреді.

Експерт вважає, що не можна звинувачувати тільки Москву в організації всіляких виступів і акцій протесту в країні (в тому числі "тарифних майданів").

"Адже, якщо слідувати такій логіці, виходить, що і всі ті політики, які виводять людей на вулиці, зокрема, Порошенко, ряд радикальних націоналістів та інші, теж повинні бути оголошені "агентами Росії", - пояснив він.

Політолог підкреслив, що не виключений варіант, коли після чергового підвищення тарифів українці спробують проти цього протестувати, а влада буде діяти по відношенню до них більш жорстко, звинувативши їх у тому, що вони – "рука Кремля".

"Це цілком можливо. А, враховуючи, що у нас планується ще три-чотири хвилі підвищення тарифів ЖКГ, рано чи пізно терпіння у людей лопне, і вони можуть вийти на вулиці. Найпростіше для влади - заявити, що всі незадоволені тарифами є "агентами Кремля" і працюють на Путіна, а справжні патріоти повинні дякувати...", - додав Бондаренко.

читайте такожГлава СБУ звинуватив Росію в роздмухуванні тарифних майданів в Україні

В Україні накрили ботоферму, яка працювала на РФ

  • Раніше Служба безпеки України заблокувала роботу мережі ботоферм, яка забезпечувала поширення постів, що дискредитують вакцинацію і підтримують терористичні організації "Л/ДНР".
  • В СБУ повідомляють, що для протиправної діяльності організатори схеми використовували сім-карти українських операторів мобільного зв'язку.
  • Також частину обладнання зловмисники використовували для заробітку на незаконній маршрутизації міжнародного телекомунікаційного трафіку.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти