Ціни на газ в Україні знову підняли

22 грудня 2020, 18:45
Нафтогаз у грудні на 13,5% підвищив ціну блакитного палива для виробників тепла.
Ціни на газ в Україні знову підняли
Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла / УНІАН

​Ціни на газ знову почали зростати. Нафтогаз України оприлюднив оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії на грудень.

"У грудні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК Нафтогаз України постачає газ в рамках спеціальних обов'язків (ПСО), становить 6103,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)", - повідомляє пресслужба Нафтогаз України​.

Слід зауважити, що в порівнянні з листопадом ціна стала на 13,5% вище, ніж у попередньому місяці (5 375,37 грн).

Також у Нафтогазі зазначили, що середня ціна газу по ПСО в 2020 році склала 3813,1 грн за 1 тис.куб. м, що на 28% нижче, ніж середня ціна газу по ПСО в 2019 році.​

Ціни на газ - про що раніше повідомляв Главред:

  • Нафтогаз підвищив ціну на "блакитне паливо" з 4,7 до 6,33 гривні за кубометр - така ціна на газ діє з 1 листопада 2020.
  • Нафтогаз України підвищив ціну газу для виробників тепла в жовтні. Вона складала 5,37 гривні за кубометр - це на 24,4% більше вересневої вартості в 4,32 гривні.
  • Аналітик Єгор Комов прогнозував, що в Україні взимку подорожчає тариф на газ, що пов'язано з піковим періодом споживання "блакитного палива". За його словами, вже в грудні на ринку вартість кубометра газу може підскочити до 7 грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти