89% українців вважають, що ЗСУ повинні відкривати вогонь у відповідь по бойовиках - опитування

19 лютого 2022, 11:41оновлено 19 лютого 2022, 12:26
Як продемонструвало опитування, українські військовослужбовці можуть стріляти у відповідь на провокації або якщо є реальна загроза нападу росіян і бойовиків.
ВСУ
89% українців вважають, що ЗСУ повинні відкривати вогонь у відповідь по бойовиках-опитування / Фото Reuters

Близько 90% українців стверджують, що Збройні Сили України зобов'язані відкривати в зоні військового конфлікту на Донбасі вогонь у відповідь на провокації бойовиків і російських військ.

Такі результати опитування, яке проводили за допомогою компанії Liberty Report в студії програми "Свобода слова Савіка Шустера" 18 лютого. Темою ефіру було загострення на сході України і так звана евакуація населення з ОРДЛО, про який заявили ватажки терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Серед дорослих глядачів у студії перебували люди різного віку та з різних областей України. Їм поставили таке питання: "Чи повинна Україна здійснювати вогонь у відповідь у разі обстрілів українських об'єктів?".

відео дня

Лише 11% опитаних сказали "Ні", а 89% вважають ‒ "Так".

читайте такожШольц і Байден обговорили Україну і закликали до виконання Мінських угод

Нагадаємо, раніше опитування групи "Рейтинг" продемонструвало - більшість українців (63%) вважають, що Україні слід переглянути Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі і підписати нові.

За даними соціологів, 11% вважають, що Україна повинна виконати всі вимоги. 18% вважають, що Україна повинна вийти з переговорного процесу взагалі.

При цьому, за даними "Рейтингу", кількість прихильників перегляду угод за останні роки збільшилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти