Штраф до 6800 гривень: кого зобов'яжуть виконувати гімн і коли покарають за чужий

28 січня 2021, 13:29
У парламенті зареєстрували закони, які забороняють виконання гімнів інших держав під час сесій місцевих рад і запроваджують за це чималі штрафи.
Виконання Гімну України
У Слузі народу пропонують зобов'язати виконувати гімн України перед і після засідань місцевої влади / УНІАН

У Слузі народу вирішили впорядкувати правила використання гімну інших держав органами місцевого самоврядування. Відповідний законопроект у парламенті зареєстрував депутат президентської партії Анатолій Костюх.

Згідно з текстом документа, депутат пропонує внести зміни до 46 статті чинного закону "Про місцеве самоврядування в Україні" і зобов'язати місцеву владу починати і завершувати кожне пленарне засідання сесії сільської, селищної, міської, районної в місті, районної та обласної ради виконанням державного гімну України.

Також депутат пропонує заборонити виконання під час сесій гімнів інших держав (за винятком випадків, коли в таких засіданнях беруть участь офіційні іноземні делегації, групи або посадові особи).

відео дня

Як уточнюється у пояснювальній записці до законопроекту, закріплення регулювання правил використання державного гімну України та гімнів іноземних держав під час проведення офіційних заходів органів місцевого самоврядування необхідно "у зв'язку з суспільним резонансом, викликаним виконанням іноземного гімну новообраними депутатами Сюртівської об'єднаної територіальної громади Закарпатської області під час складання ними присяги".

читайте такожНа Закарпатті депутати на присязі співали гімн Угорщини: відеоКрім цього, депутат попутно вніс законопроект, який передбачає адміністративну відповідальність за недотримання вищезазначеного Закону.

А саме:

  • за порушення членами представницьких органів місцевого самоврядування, виконавчих органів рад, а також посадовими особами місцевого самоврядування Порядку використання Державного Гімну України та гімнів іноземних держав - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень);

  • ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж правопорушення - штраф від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-6800 гривень).

Нагадаємо, раніше у Слузі народу запропонували штрафувати українців за виведення конденсату з кондиціонерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти